Νίκος Ανδρουλάκης: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «κλείνουν το μάτι» στη κερδοσκοπία

Μοιραστειτε το

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει το πλαφόν στη λιανική τιμή, που είναι μέτρο στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την ενεργειακή της πολιτική, άσκησε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος έθεσε επιτακτικά την πρόταση του για επιβολή πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική τιμή.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε στη συνέχεια ότι τόσο κυβέρνηση όσο και ΣΥΡΙΖΑ, «κλείνουν το μάτι στη κερδοσκοπία». «Οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας λένε: πλαφόν στη χονδρική. Αυτό σημαίνει απόφαση Βρυξελλών. Αντίθετα, εγώ υποστηρίζω το πλαφόν στη λιανική τιμή, που είναι μέτρο στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν, και σημαίνει απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αύριο το πρωί» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης βιάστηκε πολύ. Όταν τρέχεις πολύ με το αυτοκίνητο και φρένο να πατήσεις , μπορεί να μην αποφύγεις το ατύχημα. Τρέξαμε πολύ χωρίς να έχουμε καθαρά τα γεωπολιτικά δεδομένα των επιλογών μας. Αυτό έπαθε η κυβέρνηση. Για να «πουλήσει» ο κ. Μητσοτάκης το προφίλ ενός «πράσινου» πολιτικού που επιταχύνει τις εξελίξεις, ενώ φαινόταν σε όλο τον κόσμο ότι οδεύουμε προς μια κρίση. Θα με ρωτήσετε: Είσαι μάγος ή προφήτης; Από το 2014 με τα γεγονότα στην Κριμαία, γνωρίζαμε ότι υπάρχει ισχυρό σενάριο ενεργειακής σύγκρουσης με τη Ρωσία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναφερόμενος στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών επισήμανε ότι: «Δεκανίκι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ο κ. Τσίπρας γιατί ο ελληνικός λαός δίνει άλλοθι στα λάθη της ΝΔ γιατί φοβάται την επιστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργικό θώκο. Εμείς λέμε λοιπόν στον ελληνικό λαό: Αν βλέπετε τη ζημιά που κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θυμάστε την ζημιά που έκαναν Τσίπρας –Καμμένος, εμείς δίνουμε την ευκαιρία δια της ψήφου στην παράταξη μας να μην έχετε πρωθυπουργό ούτε τον ένα ούτε τον άλλο και μέσα από ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα να γυρίσει σελίδα ο ελληνικός λαός. Για μια εποχή πραγματική κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας».

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα στους δημοκρατικούς πολίτες και σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είδα ένα συνέδριο, όπου αποθεώθηκε ο κ. Πολάκης. Είναι προοδευτικό ένα κόμμα που αποθεώνει έναν πολιτικό του οποίου η συμπεριφορά στο ελληνικό κοινοβούλιο είναι συμπεριφορά κοινοβουλευτικής παρακμής; Δεν ταυτίζω μια τέτοια συμπεριφορά με ένα προοδευτικό μέτωπο. Είμαι υπέρ των συνεργασιών με αξιακό όμως τρόπο. Δεν μπαίνω σε μια περιπέτεια διανομής εξουσίας με παλαιούς πρωταγωνιστές.

Πάρα πολύ δημοκρατικοί πολίτες ψήφισαν τον κ. Μητσοτάκη για να φύγει ο κ. Τσίπρας και τώρα έχουν απολύτως απογοητευτεί. Βλέπουν μια κυβέρνηση, όπου για όλα αποφασίζει μια κλειστή παρέα του Μαξίμου. Το επιτελικό κράτος είναι επιτελικό χάος της παρέας του κ. Μητσοτάκη και το είδαμε στις φυσικές καταστροφές, στην πανδημία και σε όλα τα επίπεδα. Λέω λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους: Δώστε μας την ευκαιρία. Η σοσιαλδημοκρατία προτείνει λύσεις και έχουμε θέσεις για μια κοινωνικά βιώσιμη ανάπτυξη».

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: Από εμάς πρωθυπουργική καρέκλα δεν θα δει ούτε ο κ.Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης

Ανδρουλάκης: Προτάσεις για φθηνή κοινωνική κατοικία σε νέους

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...