Νίκος Ανδρουλάκης: Ισορροπημένη η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Μοιραστειτε το

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο καθώς «θα κριθεί εάν οι ΗΠΑ είναι πιο κοντά μας»,

Για την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτηρίζοντάς την ισορροπημένη και τονίζοντας παράλληλα ότι είναι αδιανόητο να γίνεται αφορμή για σύγκρουση.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο καθώς «θα κριθεί εάν οι ΗΠΑ είναι πιο κοντά μας», ή θα κάνει πίσω στους εκβιασμούς του Ερντογάν. Αυτό είναι και το πιο κρίσιμο στοιχείο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Δεν πρέπει να επιβραβεύεται το παζάρι του Ερντογάν από τις ΗΠΑ. ΕΕ και ΗΠΑ πρέπει να παγώσουν κάθε εξοπλιστικό πρόγραμμα στην Τουρκία, δεν υπάρχει να λέμε ότι δεν κράτος δικαίου και να την εξοπλίζουμε» είπε και πρόσθεσε πως «ο Ερντογάν είναι ένας μικρός Πούτιν», που προβάλλει θεωρίες αναθεωρητισμού.

Αναφορικά με την απόκτηση F-35 από την Ελλάδα είπε ότι «θα πουν οι ειδικοί αν τα χρειαζόμαστε», συμπλήρωσε ωστόσο πως πρέπει να συζητάμε βάσει των αναγκών μας και να μην εξαγγέλλουμε αγορές όπλων κάθε φορά που πάμε στις ΗΠΑ.

Απαντώντας στο σχόλιο πως η παραπάνω θέση ακούγεται σαν την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν μπορεί όποιος κάνει κριτική στην κυβέρνηση να λέτε ότι προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για τις εσωτερικές εξελίξεις ο κ. Ανδρουλάκης έκανε πρόβλεψη για εκλογές το φθινόπωρο. Στην κριτική που δέχεται από τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το με ποιον θα συνεργαζόταν μετεκλογικά, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως ούτε και εκείνος είχε ενημέρωσει τον ελληνικό λαό ότι θα συγκυβερνούσε με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο. «Όταν βάζεις διλήμματα, πρέπει να θυμάσαι και την ιστορία σου» είπε και συμπλήρωσε: «Μαθήματα πολιτικής υπευνότητας από τον κ. Τσίπρα εγώ δεν δέχομαι».

Σχολίασε στην συνέχεια πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά δεν θέλει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλει μόνο τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, δεν πιστεύει σε συνεργασίες.

Τα διλήμματα που βάζουν είναι αλαζονικά, είπε και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Δεν είμαστε κόμμα μπάμπουσκα, είναι ψήφος για μια σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Με τους προοδευτικούς πολίτες ψηφίδα – ψηφίδα θα χτίσουμε το πρόγραμμά μας»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...