Νίκος Ανδρουλάκης: Ακραία καταπάτηση του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία

Μοιραστειτε το

«Η χώρα μας, δεν μπορεί παρά να στέκεται πάντα στην πλευρά του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και απέναντι σε όσους το επιβουλεύονται», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Για τις τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία μίλησε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τόνισε σχολιάζοντας την αποστολή αμυντικού υλικού από την Ελλάδα, ότι, «όταν ζητάμε αλληλεγγύη, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να την δώσουμε».

«Εδώ έχουμε μια ακραία καταπάτηση του διεθνούς δικαίου. Η χώρα μας, δεν μπορεί παρά να στέκεται πάντα στην πλευρά του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και απέναντι σε όσους το επιβουλεύονται, ιδίως μετά την παράνομη εισβολή και κατοχή της Βόρειας Κύπρου από την Τουρκία», υπογράμμισε ο αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής.

«Όπως ο κ. Πούτιν δείχνει μια αναθεωρητική αντίληψη για τα θέματα της γεωπολιτικής, βασιζόμενος δήθεν σε ένα αυτοκρατορικό παρελθόν, τα ίδια ακριβώς λέει και ο κ. Ερντογάν. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικές, όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Αν θέλουμε να ζητάμε αλληλεγγύη, να είμαστε έτοιμοι και να δίνουμε αλληλεγγύη σε παρόμοιες περιπτώσεις», ανέφερε στη συνέχεια.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε «βέλη» κατά τις αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας, «ο φαρισαϊσμός έχει τα όριά του. Την ώρα του σκληρού εμφυλίου στην Υεμένη, διαπραγματεύονταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, την αποστολή βαρέως εξοπλισμού, με συμφωνία της χώρας μας, στη Σαουδική Αραβία. Άρα αυτά τα πράγματα έχουν γίνει και με λάθος τρόπο στο παρελθόν και μάλιστα επειδή συζητείται η ψηφοφορία και η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το 1,2 δισ. που είχαμε πει να στείλουμε ως αναπτυξιακή βοήθεια στην Ουκρανία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά. Το καλοκαίρι που υπήρχε ψήφισμα να καταδικάσουμε τη συσσώρευση Ρωσικού στρατού στα σύνορα της Ουκρανίας, ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε. Στο ίδιο ψήφισμα καταδικάζαμε και την υπόθεση Ναβάλνι που προκάλεσε ο κ. Πούτιν, όμως πάλι απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε υπενθυμίζοντας ότι «τόσο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εκείνοι της ΝΔ απείχαν και από την καταδίκη της παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Χονγκ Κονγκ».

Τέλος ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, όπως προφανέστατα είναι και ισότιμο μέλος της ΕΕ. Επανέλαβε δε την πρωτοβουλία του από τη θέση του πρώτου Αντιπροέδρου της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αποστολή εξοπλισμού από χώρες της Ευρώπης σε τρίτα κράτη:

«Δεν μπορεί, όταν αγοράζει η Ελλάδα και κάνει εξοπλιστικά προγράμματα με τους Γάλλους, συγχρόνως οι Ισπανοί και οι Γερμανοί να εξοπλίζουν την Τουρκία. Αν προχωρήσει η αμυντική ένωση της Ευρώπης και αποκτήσουμε κοινούς εξοπλισμούς, ευρωστρατό και ενιαία εξωτερική πολιτική, ο Ελληνικός λαός θα πληρώνει πολύ λιγότερα χρήματα σε εξοπλισμούς και θα μπορεί από μία χώρα – καταναλωτής να μετατραπεί σε χώρα – παραγωγό».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...