Νίκη, όχι άλλο κάρβουνο

Μοιραστειτε το

Η αναλγησία των υπουργών της κυβέρνησης δεν έχει όριο. Κάθε φορά νομίζουμε ότι δεν μπορεί να κάνουν χειρότερα τα πράγματα, αλλά εκείνοι βρίσκουν τρόπο να μας εκπλήξουν δυσάρεστα. Εχουν κάνει λάστιχο οποιοδήποτε όριο και μαζί τις αντοχές μας.

ΟΙ υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών έχουν σηκώσει στις πλάτες τους όλο το βάρος της μη εκπαίδευσης, της τηλεκπαίδευσης. Είναι οι μαθητές που αποκόπηκαν από τις σχολικές αίθουσες τον περασμένο Μάρτιο. Επανήλθαν τον Σεπτέμβριο, παρέμειναν ελάχιστες εβδομάδες στα σχολεία αφού άλλα έκλεισε η πανδημία κι άλλα οι καταλήψεις. Αρχές Νοεμβρίου ο καθολικός εγκλεισμός έφερε την υποχρεωτική στέρηση εξόδου από το σπίτι για τους μαθητές. Εχουν αποκοπεί από τις θεατρικές, μουσικές, αθλητικές ομάδες τους, από τις σχολικές και εξωσχολικές κοινότητες, στερούνται τη μαθητική ζωή, τη διδασκαλία στην αίθουσα, τη δημιουργική διαδικασία παράδοσης του μαθήματος. Η εκπαιδευτική κοινότητα συμφωνεί ότι η εξ επαφής εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικατασταθεί από την τηλεκπαίδευση με τις κλειστές, στη συντριπτική πλειονότητα, κάμερες.

Οι υποψήφιοι του 2021 βαδίζουν στα τυφλά μόνοι, όπως και οι εκπαιδευτικοί τους, με ένα υπουργείο Παιδείας που σκέφτεται πώς θα ανοίξει τη χοάνη για να διοχετεύσει περισσότερους πελάτες στα Ιδιωτικά Κέντρα Εκπαίδευσης. Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή της υπουργού Παιδείας. Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρες εμπειρίες, κλυδωνισμούς, πάλη εσωτερική και εξωτερική για όλες τις ηλικίες, μια χρονιά που είναι αμφίβολο αν μαθητές και καθηγητές πατήσουν πόδι σε αίθουσα, η Νίκη Κεραμέως βάζει τη δική της τρικλοποδιά σε χιλιάδες υποψηφίους. Με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που θα ορίζουν τα πανεπιστήμια, τον περιορισμένο αριθμό επιλογών στα μηχανογραφικά των υποψηφίων μαζί με το σχέδιο περικοπής τμημάτων στα ΑΕΙ, η μείωση των εισακτέων θα είναι η προσωπική συμβολή της Νίκης στη δύσκολη εποχή της πανδημίας, που έτυχε να είναι υπουργός Παιδείας. Συγχαρητήρια!

Πηγή
Author: Βασιλική Τζεβελέκου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...