Νέο χουλιγκανικό επεισόδιο από τον Πολάκη κατά του Άδωνι Γεωργιάδη – Διεκόπη η συνεδρίαση της Βουλής (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μοιραστειτε το

Με ένα νέο χουλιγκανικό επεισόδιο που προκάλεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, εις βάρος και πάλι του Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την υπόθεση «Νοβάρτις», διεκόπη χθες το βράδυ η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του προεδρεύοντος του Σώματος να επανέλθει στο θέμα του νομοσχεδίου αλλά και τις προειδοποιήσεις του ότι θα τον ανακαλέσει στη τάξη και θα του επιβληθούν μέτρα για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, ο κ. Πολάκης συνέχισε να μιλά για την «Νοβάρτις».

«Κάντε επίκαιρη ερώτηση να έρθει να σας απαντήσει αναλυτικά ο υπουργός», σχολίασε ο κ. Αθανασίου.

«Ότι και να κάνετε εγώ θα τα πω», αντέτεινε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Αθανασίου ζήτησε να μην καταγράφεται τίποτα στα πρακτικά κλείνοντας του το μικρόφωνο.

«Σας ανακαλώ στη τάξη. Θα επιβάλω πειθαρχική ποινή αν δεν συμμορφωθείτε θα εφαρμόσω τον κανονισμό της βουλής. Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας υποβάλει, αν κρίνει, πρόταση μομφής», είπε και έκλεισε τα μικρόφωνα.

Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «ξευτελισμό της Βουλής».

«Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται. Το σκάνδαλο της «Νοβάρτις» δεν αφορά ιδιωτική διαφορά αλλά υπουργούς και διασπάθιση δημόσιου χρήματος», επέμεινε ο κ. Πολάκης .

Η συνεδρίαση διεκόπη και ο κ. Αθανασίου αποχώρησε από το προεδρείο μέχρι να έρθει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για να ανακοινώσει την απόφασή του.

Παύλος Πολάκης

Διακοπή της συνεδρίασης

Το νέο επεισόδιο από τον κ. Πολάκη προκάλεσε την οριστική διακοπή της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής όπως ανακοίνωσε ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, μετά από απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

«Ο πρόεδρος της Βουλής μου είπε να μεταφέρω την απόφαση του για διακοπή της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας και την συνέχισή της αύριο. Μου πρόσθεσε ότι ο κ. Πολάκης δεν θα μεταβάλλει το κοινοβούλιο σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψής του και όσοι τον ανέχονται και καλύπτονται έχουν τεράστιες ευθύνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρας.

Η συνεδρίαση είχε διακοπεί, με απόφαση του αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου, μετά την επίμονη άρνηση, του πρώην αναπληρωτή υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, στις επανειλημμένες συστάσεις που του έκανε, να συμμορφωθεί με τον κανονισμό της Βουλής και να μην μιλά εκτός θέματος.

Ο κ. Πολάκης επέμεινε να επιτίθεται στον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση «Νοβάρτις».

Ο κ. Αθανασίου του αφαίρεσε το λόγο και διέταξε να μην καταγράφεται τίποτα στα πρακτικά. Παράλληλα του ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για να κρίνει, αν θα του επιβληθεί μομφή για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του..

Επί μιάμιση ώρα που διήρκησε η διακοπή της συνεδρίασης, ο κ.Πολάκης βρισκόταν στο βήμα της Ολομέλειας περιμένοντας την απόφαση.

Η ΝΔ καταγγέλει τον Παύλο Πολάκη

«Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του ήθους και της ευπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ. 

«Δεν θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους» προσθέτει. 

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «οι κανόνες της δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου θα δίνουν κάθε φορά, με θεσμικό τρόπο, τις κατάλληλες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσής τους». 

Παύλος Πολάκης

Και το ΚΙΝΑΛ κατά του Παύλου Πολάκη

Με αυστηρότητα και κάνοντας λόγο για χουλιγκανική σύγκρουση, σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τα όσα συνέβησαν στη Βουλή με τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, που οδήγησαν στη διακοπή της συνεδρίασης.

Το ΚΙΝΑΛ αναφέρει συγκεκριμένα στο σχόλιό του:

«Η αποψινή θλιβερή εικόνα στο Ελληνικό κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι κάποιοι συνειδητά επιδιώκουν τον ολοένα και βαθύτερο ευτελισμό των θεσμών. 

Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας

Μαζί δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τον Παύλο Πολάκη

«Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που άρχει ο λαός. Και ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια. 

Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα των πολλών, της πλειοψηφίας, όχι των ολιγαρχών, των εταιρειών, των μεσαζόντων και των λογοκριτών. 

Ο Λουδοβίκος ο 16ος το κατανόησε καθυστερημένα στη Γαλλική Επανάσταση. 

Ο κ. Μητσοτάκης αρκεί να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ απαντώντας στην Νέα Δημοκρατία σχετικά με το περιστατικό μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του προεδρεύοντος, Χαράλαμπου Αθανασίου στη Βουλή.

Παύλος Πολάκης

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...