Νέο φιάσκο! Τα εμβόλια δεν έφτασαν ποτέ σε γηροκομείο της Καβάλας | newsbreak

Μοιραστειτε το

Νέο φιάσκο με τους εμβολιασμούς πολιτών, αυτή τη φορά στην Καβάλα, καθώς είχαν προγραμματιστεί να γίνουν χθες σε γηροκομεία της πόλης, αλλά αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα!

Ο λόγος της αναβολής του εμβολιασμού είναι ότι ο αριθμός των εμβολίων που εστάλησαν δεν ήταν επαρκής και έτσι, για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις ή υπάρξουν αντιδράσεις ηλικιωμένων που, όταν έφτανε η σειρά τους, θα διαπίστωναν ότι τελείωσαν τα εμβόλια, αποφασίστηκε να μετατεθεί ο εμβολιασμός, εάν και εφόσον φτάσουν στην Καβάλα αυτά που χρειάζονται και όχι ένα δείγμα εμβολίων.

Από το Πουλίδειο Γηροκομείο άρχισε ο εμβολιασμός κατά του νέου κορονοϊού σε εργαζομένους και τροφίμους δομών ηλικιωμένων της Καβάλας. Όλοι ήταν αισιόδοξοι, ωστόσο οι δόσεις που παραδόθηκαν δεν μπόρεσαν να καλύψουν τον υπάρχοντα αριθμό και των δύο γηροκομείων της πόλης, με αποτέλεσμα να πάρουν την απόφαση οι υπεύθυνοι να αναβάλουν τη διαδικασία, προκειμένου να αποφύγουν διαμαρτυρίες των συνταξιούχων.

Βρήκε, πάντως, την ευκαιρία η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας, δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, να απευθύνει δραματική έκκληση προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες της περιοχής να συνεισφέρουν αίμα, καθώς, όπως σημειώνεται, «τα αποθέματα αίματος βρίσκονται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται».

Η πανδημία του κορονοϊού έχει «χτυπήσει» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου, δεδομένου ότι οι πολίτες, είτε λόγω φόβου είτε λόγω αδυναμίας, δεν προσέρχονται το ίδιο τακτικά για να δώσουν αίμα.

Πηγή
Author: Δήμητρα Μ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα