«Νέο στέλεχος» του κοροναϊού αναγνωρίστηκε στη Βρετανία | in.gr

Μοιραστειτε το

Νέο στέλεχος του πανδημικού κοροναϊού εξαπλώνεται ταχύτατα σε περιοχές της Αγγλίας, δήλωσε την Παρασκευή ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκικ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ενημερωθεί για το θέμα, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το νέο στέλεχος προκαλεί σοβαρότερη νόσο, ή είναι ανθεκτικό στα εμβόλια.

«Μέχρι στιγμής έχουμε αναγνωρίσει περισσότερα από 1.000 κρούσματα του νέου στελέχους, κυρίως στη Νότια Αγγλία» ανέφερε ο Χάνκοκ ενώπιον του Κοινοβουλίου.

Το νέο στέλεχος του SARS-CoV-2, είπε ο υπουργός, ενδέχεται να ευθύνεται για την εκθετική αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Λονδίνο, το Κεντ, το Χέρτφορντσαϊρ και τμήμα του Έσεξ.

Η εμφάνιση νέων στελεχών είναι αναμενόμενη, δεδομένου ότι όλοι οι ιοί συσσωρεύουν μεταλλάξεις στην πορεία του χρόνου.

Νωρίτερα φέτος η Ολλανδία είχε εκφράσει ανησυχία για «μεταλλαγμένο» στέλεχος του ιού που ξεπήδησε από τα εκτροφεία Μινκ. Όμως οι προειδοποιήσεις ότι το νέο στέλεχος είναι πιο επικίνδυνο και πιο ανθεκτικό στον εμβολιασμό τελικά διαψεύστηκαν.

Την είδηση για εμφάνιση νέου στελέχους στη Βρετανία σχολίασε στο BBC ο Τζόναθαν Μπολ, καθηγητής Μοριακής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ: «Παρόλο που μια νέα γενετική ποικιλία του ιού διαδίδεται σε πολλά μέρη της Βρετανίας και σε όλο τον κόσμο, αυτό μπορεί να συμβεί από καθαρή τύχη».

»Είναι επομένως σημαντικό να μελετήσουμε τυχόν γενετικές μεταβολές την ώρα που συμβαίνουν, προκειμένου να υπολογίσουμε αν επηρεάζουν τη συμπεριφορά του ιού. Μέχρι να ολοκληρώσουμε αυτό το σημαντικό έργο είοναι πρόωρο να διατυπώνουμε ισχυρισμούς για τις δυνητικές επιπτώσεις των μεταλλάξεων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...