Νέο στέλεχος κορωνοϊού: Ποιες χώρες σταματούν τις πτήσεις από τη Βρετανία

Μοιραστειτε το

Όλο και περισσότερα είναι τα ευρωπαϊκά «μπλόκα» σε πτήσεις και δρομολόγια από τη Βρετανία, μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία έχουν ήδη ανακοινώσει πως σκοπεύουν να αναστείλουν όλες τις πτήσεις και τα δρομολόγια τρένων από τη Βρετανία.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Βέλγος κυβερνητικός αξιωματούχος, το εν λόγω μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (1:00πμ της Δευτέρας ώρα Ελλάδος).

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ ντε Κρο διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο VRT ότι η διάρκεια της αναστολής θα είναι τουλάχιστον 24 ωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο έγραψε την Κυριακή στο Twitter ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει και αυτή να αναστείλει όλες τις πτήσεις από και προς Βρετανία λόγω των φόβων που προκαλεί το νέο στέλεχος.

«Ως κυβέρνηση έχουμε το καθήκον να προστατεύσουμε τους Ιταλούς, για αυτόν τον λόγο, αφού ενημερώσαμε τη βρετανική κυβέρνηση, με τον υπουργό Υγείας θα υπογράψουμε το διάταγμα για την αναστολή των πτήσεων με τη Μεγάλη Βρετανία», έγραψε ο Ντι Μάιο.

«Προτεραιότητά μας είναι να προστατεύσουμε την Ιταλία και τους συμπατριώτες μας».

Υπενθυμίζεται πως το πρωί έγινε γνωστό ότι η ολλανδική κυβέρνηση ανέστειλε όλες τις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία μέχρι την 1η Ιανουαρίου μετά τον εντοπισμό στην Ολλανδία ενός κρούσματος μόλυνσης από μια μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας «συνιστά να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο οποιαδήποτε εισαγωγή αυτής της μετάλλαξης του ιού από το Ηνωμένο Βασίλειο περιορίζοντας και / ή ελέγχοντας την κίνηση επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Το ενδεχόμενο αναστολής των πτήσεων από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική εξετάζει σοβαρά και η Γερμανία, όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι περιορισμοί στην εναέρια κυκλοφορία από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική αποτελούν μια σοβαρή επιλογή, την οποία εξετάζει αυτή τη στιγμή το Βερολίνο» είπε η εν λόγω πηγή, που είναι προσκείμενη στο γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Στον ίδιο δρόμο με τη Γερμανία φαίνεται πως βαδίζει και η Γαλλία, που εξετάζει και αυτή το ενδεχόμενο να αναστείλει τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία.

Η επίσημη απόφαση των γαλλικών Αρχών αναμένεται αργότερα σήμερα, ανέφερε το δίκτυο BFM χωρίς να επικαλεστεί τις πηγές του.

Αξιωματούχοι στο υπουργείο Μεταφορών δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Ανησυχία στη Βρετανία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε «στενή επαφή» με Βρετανούς αξιωματούχους μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους του κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το BBC.

Η νέα μετάλλαξη φαίνεται πως διασπείρεται ταχύτερα στον πληθυσμό αλλά οι επιστήμονες δεν πιστεύουν πως είναι πιο θανατηφόρα.

Εκτός από τη Βρετανία, η ίδια μετάλλαξη εντοπίστηκε και στην Ολλανδία, τη Δανία και την Αυστραλία, όπως είπε ο ΠΟΥ στο βρετανικό δίκτυο.

Τονίζεται, ωστόσο, πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στοιχεία που να δείχνουν πως η νέα μετάλλαξη αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στα εμβόλια.

Αρκετές περιοχές της Βρετανίας, μεταξύ των οποίων και το Λονδίνο, βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με πολύ αυστηρότερα μέτρα, με την ελπίδα ότι θα «φρενάρει» η εξάπλωση του ιού.

Μιλώντας στο BBC, η επιδημιολόγος Μαρία βαν Κέρκχοβ δήλωσε πως ειδικοί από όλο τον κόσμο παρακολουθούν τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...