Νέο σκληρό lockdown στην Αγγλία μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου

Μοιραστειτε το

Η Αγγλία θα εισέλθει στο πιο σκληρό lockdown από τον Μάρτιο για τουλάχιστον έξι εβδομάδες, ανακοίνωσε απόψε ο Μπόρις Τζόνσον. Στο διάστημα αυτό τα σχολεία θα είναι κλειστά και οι πολίτες θα επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι μόνο μία φορά την ημέρα για άσκηση. 

Σύμφωνα με το τρίτο εθνικό lockdown, οι πολίτες στην Αγγλία θα κληθούν να μείνουν στο σπίτι τους έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Όλοι οι μαθητές θα στραφούν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέχρι τον Φεβρουάριο και τα καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης θα κλείσουν, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του μήνυμα.

Σε όλη τη χώρα, οι άνθρωποι θα μπορούν πια να μετακινούνται μόνο για λόγους εργασίας και μόνο εάν είναι αδύνατο να εργαστούν από το σπίτι, καθώς και για βασικά τρόφιμα και φάρμακα. 

Η άσκηση με ένα άλλο άτομο από διαφορετικό νοικοκυριό επιτρέπεται, αλλά η σύσταση είναι μόνο μία έξοδος την ημέρα για σωματική άσκηση.

Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν τα σκληρά νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ την Τετάρτη, αν και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν από το βράδυ της Δευτέρας.

Η χώρα κατέγραψε σήμερα νέο αρνητικό ρεκόρ με 58.784 κρούσματα, ενώ για έβδομη συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα υπερβαίνουν τις 50.000. «Πονοκέφαλος» η νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία αλλά πια έχει ανιχνευτεί σε πολλές χώρες, αλλά και η μεγάλη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Οι επόμενες εβδομάδες «θα είναι οι πιο δύσκολες», προειδοποίησε ο Τζόνσον. «Αλλά πιστεύω πραγματικά ότι μπαίνουμε στην τελευταία φάση του αγώνα, επειδή με κάθε εμβολιασμό μεγαλώνουμε τις πιθανότητες υπέρ του βρετανικού λαού», πρόσθεσε. 

Περισσότερα σε λίγο…
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...