Νέο επεισόδιο στην κόντρα Τραμπ -Φάουτσι λίγο πριν από τις εκλογές

Μοιραστειτε το

Ο λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής της επιτροπής ειδικών για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, επέκρινε τη στρατηγική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, με τον Λευκό Οίκο να απαντά ότι ο διακεκριμένος επιστήμονας ανακατεύεται ξαφνικά στην πολιτική και ότι θέλει να αποδυναμώσει τον πρόεδρο λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές..

Σε συνέντευξή του στην Washington Post, που δημοσιεύθηκε χθες, Σάββατο, ο δρ. Φάουτσι σχολίασε όότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να είναι «πιο άσχημα τοποθετημένες» για να αντιμετωπίσουν την επιτάχυνση του αριθμού κρουσμάτων της Covid-19. «Θα υποφέρουμε», προειδοποίησε και συμπλήρωσε ότι «η κατάσταση δεν είναι καλή».

Ο δρ Φάουτσι δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν παίρνει πλέον τις συμβουλές του και ότι προτιμά τον νευροραδιολόγο Σκοτ Άτλας, ο οποίος είναι υπέρ ενός μεγάλου ανοίγματος της αμερικανικής κοινωνίας παρά μιας ενίσχυσης των προληπτικών μέτρων.

«Ξαφνικά, δεν ήθελαν πλέον να ακούσουν το μήνυμά μας, γιατί δεν ανταποκρινόταν σε αυτό που ήθελαν να κάνουν», δηλώνει ο δρ Φάουτσι που λέει ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο εδώ και εβδομάδες.

Ο Φάουτσι σημείωσε μια σαφή διαφορά μεταξύ της προσέγγισης του Λευκού Οίκου και αυτής του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος «λαμβάνει σοβαρά υπόψη (την πανδημία) από την άποψη της δημόσιας υγείας».

Μέλος της ομάδας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, ο Τζουντ Ντίρι χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τiς δηλώσεις του δρα Φάουτσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο γιατρός «παραβίασε καθετί που είθισται, επιλέγοντας τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές να κάνει πολιτική».

Στα μέσα Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποκαλέσει τον Φάουτσι «καταστροφή» και τον είχε συμπεριλάβει σε μια ομάδα επιστημόνων υποστηρικτών μιας προσεκτικής προσέγγισης της πανδημίας, «ηλιθίων», σύμφωνα με τον πρόεδρο.

Πάνω από 80.000 νέα κρούσματα και 823 θάνατοι

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα άλλα 80.932 νέα κρούσματα και 823 θανάτους από επιπλοκές της Covid-19. Έτσι, το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται σε 9.105,230 και ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε 229.932.
 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...