Νέες συγκεντρώσεις και επεισόδια στη Γαλλία για το νομοσχέδιο ασφάλειας – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε άλλη μια μέρα διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα κατά του νομοσχεδίου « συνολικής ασφάλειας » . Στα μέσα του απογεύματος, ο υπουργός Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν ανέφερε ότι 81 άτομα συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα, μεταφέροντας κυρίως αντικείμενα « που δεν έχουν θέση σε διαδήλωση. » Διοργανώθηκαν εκδηλώσεις σε Λυών, Στρασβούργο, Μπορντό, Λιλ,  Ντιζόν, Καέν, Τουρ και Νανσύ.

 Στο Παρίσι πίσω από ένα τεράστιο πανό που έγραφε  « σταματήστε τους ελευθεριακούς νόμους, σταματήστε την ισλαμοφοβία », αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές ( κυρίως του αριστερού χώρου) άρχισαν μια πορεία από το Châtelet για να φτάσουν στην Place de la République.

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της πορείας στο Παρίσι, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση αντλιών νερού για να διαλύσουν την συγκέντρωση.

Ο Πρόεδρος Μακρόν είχε αναφέρει πως θα αναλάβει προσωπικά το συγκεκριμένο θέμα, θεωρώντας πολύ σημαντικό να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης πολιτών και αρχών ασφαλείας. Οι κινητοποιήσεις έχουν καθαρά πολιτικό υπόβαθρο μιας και το αίτημα να σταματήσει η Ισλαμοφοβία , στρέφεται ευθέως κατά της πολιτικής Μακρόν, αλλά ταυτόχρονα δίνει ασπίδα προστασίας στον αυξανόμενο ισλαμικό φονταμενταλισμό, που με αποκορύφωμα τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί έχει εξοργίσει την γαλλική κοινωνία.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα