Νέα brands χαβανέζικων καλλυντικών δημιουργούνται με την μαγεία της φύσης | in.gr

Μοιραστειτε το

Ο κόσμος της ομορφιάς πάντα εμπνέεται από συγκεκριμένους προορισμούς ή βάζει στις συνθέσεις των προϊόντων της συστατικά που προέρχονται από κάπου. Η Η Κορέα παραμένει το big thing της κοσμετολογίας αυτή τη στιγμή και εκεί έξω θα βρείτε πολλά κορεάτικα brands skincare, κυρίως. Φαίνεται, λοιπόν, πως αντιστοίχως σε μερικά χρόνια από τώρα θα μιλάμε για έναν άλλο προορισμό που θα μας εμπνεύσει και αυτός είναι η Χαβάη.

Πολλά χαβανέζικα brands προϊόντων ομορφιάς και φροντίδας εμπλουτίζουν τις συνθέσεις τους με φυσικά προϊόντα από τον πλούτο της χαβανέζικης γης, ο οποίος, καθώς φαίνεται, μπορεί να είναι ευεργετικός για την υγεία και την όψη της επιδερμίδας μας. Βοτανικά έλαια, αποστάγματα μανιταριών, ανθέων και καρπών όπως ο ιβίσκος, η καρύδα και η καρυδιά κουκούι συνεργάζονται αρμονικά με το δέρμα μας και το αποτέλεσμα είναι ευεργετικό.

Η αλήθεια είναι ότη η Χαβάη φημίζεται για τον φυσικό της πλούτο και το κλίμα της που ευνοεί την ανάπτυξη φυσικών θησαυρών, στο υπέδαφος, στο έδαφος, ακόμα και στον ωκεανό. Υπάρχουν επιστημονικά ευρήματα που πιστοποιούν ότι οι αρχαίοι Πολυνήσιοι και οι μετέπειτα κάτοικοι της περιοχής γύρω από την Χαβάη έκαναν καλλυντική και θεραπευτική χρήση των φυτών, των ριζών και των φρούτων.

Ο Ke’oni Hanalei, Χαβανέζος, πέρασε μεγάλο μέρος των παιδικών του χρόνων στον κήπο της γιαγιάς του, που ήταν γιατρός, στην νοτιοδυτική ακτή του Μάουι. Εκείνη ήταν που τον δίδαξε για τις θεραπευτικές ιδιότητες τω φυτών και την αξία που έχει το να τα περιποιούμαστε, για να μας δίνουν πίσω την αγάπη που τους έχουμε δώσει. Ο ιβίσκος, ας πούμε, καθαρίζει το αίμα, ενώ υπάρχουν κάποιες ρίζες οι οποίες υπόσχονται ένα boost στην δημιουργικότητα.

Η εταιρεία  Pōhala είναι μία μόνο από αυτές που αξιοποιούν την χαβανέζικη καταγωγή τους και χρησιμοποιούν φυσικά έλαια, σπόρους και εκχυλίσματα μες στα καλλυντικά τους. Είναι άλλωστε και ζήτημα διατήρησης της παράδοσης.

Ενυδατικό λάδι για όλο το σώμα

H Chelsa Davis αισθάνεταο ευθύνη απέναντι στην κληρονομιά της ίδιας της φύσηυς στον τόπο της και ίδρυσε την σειρά καλλυντικών AO Orgamics Hawaii το 2017 και αποφάσισε να χρησιμοποιεί μόνο προϊόντα φυσικής προέλευσης. Έχοντας διαβάσει τα αποτελέσματα μιας έρευνας, σύμφωνα με την οποία σχεδόν 15.000 τόνοι αντηλιακού καταλήγουν στην θάλασσα και καταναλώνονται από τους θαλάσσιους οργανισμούς με βλαβερές συνέπειες, θέλησε να ενημερώσει, μέσω των προϊόντων της, τους ανθρώπους της κοινότητας για την κομβική σχέση των καλλυντικών μας και του πλανήτη.

To πρώτο προϊόν της εταιρείας της ήταν ένα βιολογικό αντηλιακό με οηξείδιο του ψευδαργύρου, αντί για βλαβερά χημικά. Η Davis έχει λανσάρει κι άλλα προϊόντα που γνώρισαν, μάλιστα, αρκετή δημοφιλία: ενυδατικές κρέμες, ορούς και λάδια φτιαγμένα από μέλι, κερί σπόρους παπάγιας και άλλες φυσικές πρώτες ύλες.

Μια άλλη εταιρεία άξια προσοχής είναι η Ua Body της Leale Humbert και του συζύγου της Blaine Kusler. Το 2019 έκαναν rebranding στην ηλικίας 30 ετών επιχείρησης καλλυντικών της μητέρας της Leale και αναβάθμισαν τα προϊόντα χρησιμοποιώντας βότανα, εκχυλίσματα από κορμούς νεκρών δέντρων και φυσικά αποστάγματα. Η Oshan Essentials κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.

Ευχόμαστε σύντομα να δούμε τέτοιου είδους προϊόντα και σε ράφια ελληνικών καταστημάτων.

Με πληροφορίες από το Style Magazine των New York Times

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...