Νέα πρόκληση Ερντογάν: Θα κάνουμε πικ νικ στα Βαρώσια!

Μοιραστειτε το

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προσκάλεσε τον τουρκοκύπριο κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ «να κάνουν πικ νικ» στην  παραλία των Βαρωσίων, της περίκλειστης Αμμοχώστου, που άνοιξαν οι κατοχικές αρχές μετά απο 46 χρόνια, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με την ισλαμοσυντηρητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», ανακοινώνοντας οτι θα επισκεφθεί την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο στις 15 Νοεμβρίου, είπε στον Τατάρ που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα ότι “μπορούμε να κάνουμε πικνίκ στα Βαρώσια. Παρακολουθούμε από εδώ στις οθόνες των τηλεοράσεων αλλά θέλουμε να το ζήσουμε προσωπικά. Οι πύλες έχουν ανοίξει τώρα, ας ανοίξουμε τους δρόμους εκεί» δήλωσε ο Τουρκος πρόεδρος προκαλώντας για άλλη μια φορά τη διεθνή κοινότητα.

Ακόμα ο Ερντογάν, επανέλαβε ότι οποιαδήποτε μορφή ομοσπονδίας δεν αποτελεί για αυτόν λύση του Κυπριακού.

Αναλυτικά, οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου έχουν ως εξής:

«Πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε περαιτέρω με τον κ. Ερσίν Τατάρ, ο οποίος εξελέγη στην προεδρία. Είχαμε μια περιεκτική και παραγωγική συνάντηση με τον κ. Τατάρ. Συζητήσαμε τις εξελίξεις στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η τουρκική πλευρά τάσσεται υπέρ μιας δίκαιης, σπαθιάς και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο. Μόνο οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς δεν αρκούν για μια λύση, είναι προφανές ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει την κατανόηση του τουρκοκυπριακού λαού να αποδεχθεί ίση συνεργασία.

»Οι Έλληνες δεν θέλουν να μοιραστούν το κράτος που κατέλαβαν το 1963 με τον Τουρκοκύπριο λαό. Είναι κατανοητό ότι στον αγώνα που έχει περάσει για μισό αιώνα, οι τρέχουσες παράμετροι δεν θα φτάσουν πουθενά. Τόνισα ότι η ομοσπονδία δεν θα μπορούσε πλέον να είναι ένα έγκυρο μοντέλο για μια λύση, και χρειάζονται νέες ιδέες. Η ελληνοκυπριακή πλευρά άφησε αναπάντητες εκκλήσεις για συνεργασία με υδρογονάνθρακες, καθώς δεν είδαν τον τουρκοκυπριακό λαό ως ίσους εταίρους».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή
Author: editor01

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...