Νέα Πολιτική Γραμματεία και Συντονιστής στο ΜέΡΑ25

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 εξέλεξαν με απόλυτη πλειοψηφία συντονιστή τον Κώστα Μπιτσάνη καθώς και τα 11 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Οι εργασίες της διήμερης, πρώτης συνεδρίασης της ΚΕ, ολοκληρώθηκαν με σύντομο χαιρετισμό του γραμματέα Γιάνη Βαρουφάκη.

Για την ανάδειξη των μελών της Π.Γ. δικαίωμα ψήφου είχαν συνολικά 141 μέλη (ψήφισαν 132 μέλη, δηλαδή συμμετοχή 93,6%). 

Τα 11 μέλη που εκλέχθηκαν είναι τα εξής (αλφαβητική σειρά): Αλεξάκη Ευαγγελία(Λίτσα), Βασιλακόπουλος Θοδωρής, Βελισσαρίου Σίσσυ, Γιανουλάκη Αθηνά, Λουλούδης Ηλίας, Λυμπεράτος Γεράσιμος, Μπαράκας Αθανάσιος, Ντάσκας Κώστας, Σμυρλής Αλέξης, Σόφτση Μαρία και Στράτου Σοφία. Μετά από κλήρωση στην Π.Γ. μετέχουν επίσης οι Κακαρέτσα Ελένη και Δεληγιάννη Ελένη.

Κλείνοντας τις διήμερες εργασίες της 1ης Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης αφού πρότεινε τα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας (Γιοόχεν Σούλτ, Κ. Ντάσκας, Ρένα Παπαδοπούλου, Σαράντος Θεοδωρόπουλος, Λίτσα Αλεξάκη και δύο γυναίκες που προέκυψαν από κλήρωση η Δ. Παθιάκη και η Ε. Βουβουλούδα) ευχαρίστησε όλους για την πολύ μεγάλη και σοβαρή δουλειά που έγινε για να φτάσουμε «σήμερα εδώ».

«Το ΜέΡΑ25 δημιουργήθηκε» – τόνισε ο κ.Βαρουφάκης – «για να σηκώσει αυτό το μαύρο πέπλο από τα πρόσωπα των ανθρώπων, να τους πείσει ότι δεν υπάρχει τελική ήττα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ότι μπορούμε». Και κατέληξε λέγοντας: «Η στρατηγική του Μνημονιακού Τόξου είναι η εργαλειοποίηση της στενοχώριας. Η δική σας στρατηγική πρέπει να είναι ο θρίαμβος της προσωπικής επαφής επί της στενοχώριας (…). Εκτός από την χρεουδοπαροικία, υπάρχει και η μοναξιά. Ας βγούμε ΟΛΟΙ στην κοινωνία».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...