Νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας ανακοίνωσε ο Στ. Πέτσας

Μοιραστειτε το

Νέα μέτρα για την ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Κλείνουν τα χερσαία σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή και όπως είπε, η είσοδος των ταξιδιωτών πλέον θα γίνεται και με αρνητικό τεστ αλλά και μετά από rapid τεστ που θα τους γίνεται στα σύνορα. 

Αναφερθείς στον υψηλό δείκτη θετικότητας, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, είπε ότι «πολίτες επιδεικνύουν χαλαρή συμπεριφορά» και αυτό οδηγεί σε «καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown».

Επίσης, τόνισε ότι στη βόρεια Ελλάδα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι, σημειώνοντας ότι «αυστηροποιουνται οι έλεγχοι σε μετακινήσεις και χώρους εργασίας».

«Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση και στη χώρα μας. Τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι οι δείκτες θετικότητας σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα αν αναλογιστούμε ότι είμαστε σε καθεστώς lockdown για εβδομάδες. Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρά συμπεριφορά απ’ ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown. Η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα λαμβάνει πρόσθετα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Χριστούγεννα

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης το άνοιγμα της αγοράς τα Χριστούγεννα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Είναι μακριά ακόμα τα Χριστούγεννα. Ας τηρήσουμε πρώτα τα μέτρα και θα μιλήσουμε στη συνέχεια για το χρονοδιάγραμμα».

«Πηγαίνουμε σταδιακά, βλέπουμε το επιδημιολογικό φορτίο, ακούμε τους ειδικούς και θα λάβουμε αποφάσεις. Ας τηρήσουμε τα μέτρα και τότε θα είναι πιο ορατό να βγούμε από αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε.

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...