Νέα Ζηλανδία: Φωτιά σάρωσε χωριό και κατέστρεψε δεκάδες σπίτια

Μοιραστειτε το

Φωτιά κατέστρεψε δεκάδες κατοικίες στη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσαν οι Αρχές, χαρακτηρίζοντας «θαύμα» το γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένα θύμα όταν ένα «πορτοκαλί τείχος» σάρωσε χωριό στο Νότιο Νησί.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δάσος σε ορεινή περιοχή νωρίς το πρωί της Κυριακής και, ενισχυμένη από τους σφοδρούς ανέμους, εξαπλώθηκε ως το χωριό Λέικ Οχάου, αναγκάζοντας τους κατοίκους να τραπούν σε φυγή για να σωθούν.

Περίπου 50 κτήρια καταστράφηκαν και η κατάσταση παρέμενε «τεταμένη» σήμερα, κυρίως εξαιτίας των συνεχιζόμενων ισχυρών ανέμων, με 11 ελικόπτερα και εννιά λόχους πυροσβεστών να επιχειρούν για να περιορίσουν τις φλόγες, ανέφερε το νεοζηλανδικό πυροσβεστικό σώμα.

«Η αλήθεια είναι πως αποτέλεσε μικρό θαύμα το ότι κανένας δεν τραυματίστηκε», έκρινε ο δήμαρχος της κοινότητας Ουαϊτάκι, ο Γκάρι Κέρτσερ.

«Μίλησα με έναν άνδρα που σηκώθηκε να πάει να δει τον σκύλο του» διότι γάβγιζε συνέχεια «τα ξημερώματα, άνοιξε την πόρτα και είδε ένα πορτοκαλί τείχος», εξήγησε.

Οι πυρκαγιές είναι σχετικά συχνές στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας αυτή την περίοδο του χρόνου, ωστόσο το πόσο ψηλά έφθαναν οι φλόγες και η σφοδρότητα της συγκεκριμένης φωτιάς είναι ασυνήθιστα χαρακτηριστικά.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγη...