Νέα επένδυση ετοιμάζει στη Θεσσαλονίκη η Pfizer ανακοίνωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά

Μοιραστειτε το

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ότι ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών και τόνισε ιδιαίτερα την πρόθεση του ιδίου και της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις παρά την πανδημία. Αναφέρθηκε, μάλιστα, χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή για τις χρήσεις γης.

«Η πανδημία μας έκανε πιο σοφούς, αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κρίση και βλέπουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας, αλλά είμαστε ακόμη πιο αφοσιωμένοι στην μεταρρυθμιστική ατζέντα μας. Είναι ανάγκη και προτεραιότητά μας και με το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα και να προχωρήσουμε μπροστά», επισήμανε ο πρωθυπουργός και σχετικά με την πανδημία σχολίασε πως «είμαστε αφοσιωμένοι για να σώσουμε ζωές κάθε μέρα και αυτή είναι η πιο σημαντική πρόκληση τώρα».

“Είμαστε υπερήφανοι για τον Άλμπερτ Μπουρλά – Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους στην Ελλάδα”

Στη συζήτηση στο πλαίσιο του 31ου Greek Economic Summit, συμμετέχει και ο CEO της Pfizer, ‘Αλμπερτ Μπουρλά, για τον οποίο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως “είμαστε υπερήφανοι που έχουμε έναν Έλληνα να ηγείται της εταιρείας που έχει βρει τη λύση σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, δηλαδή τη λύση στην πανδημία”. Πρόσθεσε, όμως, ότι μπορεί να μιλήσει και για το πώς και γιατί η Pfizer επέλεξε πριν ακόμη την πανδημία να επενδύσει στην Ελλάδα και τόνισε ότι η χώρα διαθέτει ένα ανθρώπινο δυναμικό με ταλέντα και ικανότητες. “Έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους στην Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουρλά, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, επισήμανε σχετικά με το εμβόλιο ότι αν καταφέρουμε και εμβολιαστεί έγκαιρα ακόμη κι ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού, τότε σίγουρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη μάχη κατά της πανδημίας.

“Η Ελλάδα αλλάζει” – Νέο κόμβο υπηρεσιών (hub) ετοιμάζει στη Θεσσαλονίκη η Pfizer

Στην επένδυση της Pfizer στην Ελλάδα αναφέρθηκε αναλυτικά ο ‘Αλμπερτ Μπουρλά. Όπως τόνισε, η εταιρεία δουλεύει και θα δουλέψει στο μέλλον στην ανάπτυξη των ψηφιακών της υποδομών και γι’ αυτό επέλεξε τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να δημιουργήσει έναν από τους κόμβους της (hubs). Πρόσθεσε πως παρά την πανδημία που προκάλεσε καθυστερήσεις, έως το τέλος του έτους θα εργάζονται στη Θεσσαλονίκη 200 άνθρωποι και δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τα ταλέντα και τις ικανότητές τους, επισημαίνοντας παράλληλα πως 15-20% των αιτήσεων που δέχθηκε η εταιρεία για τις θέσεις εργασίας προέρχεται από Έλληνες που είχαν φύγει στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης και θέλουν τώρα να γυρίσουν πίσω.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο σχεδιασμός της Pfizer περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ακόμα κόμβου στη Θεσσαλονίκη που θα εξυπηρετεί εσωτερικά την εταιρεία και σ’ αυτό θα μπορέσουν να δουλέψουν άλλα 350 άτομα. Συνολικά, στα δύο κέντρα θα εργάζονται σε πρώτη φάση, είπε, 600 άτομα, με την προοπτική αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί.

«Βλέπουμε το περιβάλλον ν’ αλλάζει στην Ελλάδα. Είναι μια χώρα που σε καλεί να επενδύσεις σ’ αυτήν και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, γιατί είναι η χώρα μου. Και ξέρω πως η παγκόσμια κοινότητα νιώθει το ίδιο», κατέληξε ο κ. Μπουρλά, με τον κ. Μητσοτάκη να παίρνει το λόγο και να εκφράζει την ικανοποίησή του και να προσθέτει: «Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί για την Ελλάδα είναι τα ταλέντα μας και η εμπειρία που διαθέτουν όσοι δούλεψαν σε μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό και τώρα θέλουν να επιστέψουν στη χώρα τους.

Γι’ αυτό τους δίνουμε κίνητρα για το 2021 και για τα επόμενα χρόνια». Και κατέληξε με ένα μήνυμα προς τον κ. Μπουρλά και τους CEO άλλων μεγάλων πολυεθνικών που συμμετέχουν στη συζήτηση (Philip Morris, Deloitte): «Όσο περισσότερο μιλάτε για την εμπειρία σας τόσο περισσότεροι θα έλθουν για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα που αλλάζει».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή
Author: editor13

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...