Νέα δημοσκόπηση: Σαφές προβάδισμα τη ΝΔ – Τα δύσκολα πέρασαν θεωρεί το 63% των πολιτών

Μοιραστειτε το

Η πρόθεση ψήφου, ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, η πανδημία, το εμβόλιο και τα ελληνοτουρκικά. 

Με 13,9 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η εταιρεία Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 20,1%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,3%, το ΜέΡΑ25 με 4,7% και η Ελληνική Λύση με 4%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό παραμένει σταθερή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται με 46% έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα και τον «Κανένα» στο 24%.

Σχετικά με τον κορoνοϊό, η πλειοψηφία (63%) πιστεύει ότι τα χειρότερα βρίσκονται πλέον πίσω μας, ενώ εκφράζει ικανοποίηση (60%) για τον ρυθμό των εμβολιασμών καθώς και τη βούληση (67%) να κάνει το εμβόλιο.

Το 43% των πολιτών λέει ότι έχει εμβολιαστεί και το 57% ότι δεν έχει, με τους περισσότερο (91%) που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να είναι στην ηλικία 17-34. Το 76% πάντως που έχει εμβολιαστεί είναι στην ηλικία 65 και πάνω.

Δύο στους τρεις, το 67% λέει ότι θα κάνει το εμβόλιο ενώ υπάρχει πάντα ένα ισχυρό ποσοστό, 23% που δεν θα το κάνει, είτε προφανώς γιατί περιμένει είτε πρόκειται για αρνητές.

Το 65% πιστεύει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, το 21% ότι δεν είναι ενώ 6 στους 10 πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τον ρυθμό του εμβολιασμού και το 34% ότι δεν είναι.

Για τα ελληνοτουρκικά, το 71% των πολιτών πιστεύει ότι οι θέσεις της αμερικανικής διπλωματίας επί Μπάιντεν είναι πιο κοντά στην Ελλάδα, το 5% ότι κρατά ίσες αποστάσεις και το 10% ότι είναι πιο κοντά στην Τουρκία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρίδου στο Newsbomb.gr: Δυνατότητα επιλογής στις γυναίκες 30 – 39 για όλα τα εμβόλια

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...