Νέα δημοσκόπηση: Ανατροπή στην τρίτη θέση! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Οι εξελίξεις της τελευταίας περιόδου στη χώρα μας σε όλα τα μέτωπα φαίνεται πως αρχίζουν να προκαλούν ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό. Ανατροπές οι οποίες αποτυπώνονται στην τελευταία δημοσκόπηση που διενήργησε η Palmos Analysis για λογαριασμό του Politic.gr (ολοκληρώθηκε 8/2).

Τα στοιχεία αφορούν την Κεντρική Μακεδονία, όπου στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία φαίνεται κυρίαρχη με 33,2% έναντι 17,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Η έκπληξη όμως είναι… μεγατόνων όταν κοιτάξει κανείς την 3η θέση της επιλογής των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση: η Ελληνική Λύση είναι τρίτο κόμμα με διαφορά!

Η παράταξη του Κυριάκου Βελόπουλου συγκεντρώνει ποσοστό 8,7%, με το Κίνημα Αλλαγής να είναι μακριά στο 4,7% και το ΚΚΕ ακόμα πιο πίσω στο 3,5%. Εξαιρετικά σημαντικός ωστόσο παραμένει ο αριθμός των αναποφάσιστων, με 18,4%.

Σε ότι αφορά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, η εικόνα που έχουν οι ερωτηθέντες είναι Θετική/Μάλλον θετική κατά 70%, αλλά σε ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τι έργο της Περιφέρειας (υποδομές, ΕΣΠΑ κλπ.) η κατάσταση είναι μοιρασμένη: Το 46% δηλώνει Πολύ/Αρκετά ικανοποιημένο, έναντι 41% που δηλώνει Λίγο/Καθόλου.

Τέλος σε μια διαφορετική ερώτηση σχετικά με τον κ.Τζιτζικώστα, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση θεωρούν ότι το να παραμείνει Περιφερειάρχης είναι το καλύτερο σενάριο κατά ποσοστό 43%, ενώ ακολουθεί η επιλογή Δεν έχω γνώμη/Δεν απαντώ με 34%. Μόλις ένα 10% θεωρεί ότι πρέπει να κατέβει για βουλευτής και ένα 7% τον θέλει σε υπουργική θέση.

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα