Μ. Κριθαρίδης: Άμεση και μαζική αντίδραση στη δίωξη της εργασίας

Μοιραστειτε το

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της όσον αφορά στην εργασία εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης κάνοντας λόγο για «λαίλαπα» και για «πραγματική δίωξη της εργασίας».

Σε δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει ότι «στις πρωτοφανείς συνθήκες που ζούμε εν μέσω πανδημίας και περιορισμών, με την ανεργία να καλπάζει και την εργασιακή επισφάλεια να κυριεύει, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για τα εργασιακά που απορρυθμίζει κεκτημένα ενός αιώνα του κόσμου της εργασίας».

Ειδικότερα, τονίζει ότι η κυβέρνηση «καταργώντας το 8ώρο, αυξάνοντας τις υπερωρίες και καταργώντας την αμοιβή τους, ακυρώνοντας το δικαίωμα στην απεργία και την ελευθερία του συνδικαλισμού, καταργώντας τις αργίες και την επιθεώρηση εργασίας, ο κ. Βρούτσης επιχειρεί στο όνομα της ολιγαρχίας να πραγματοποιήσει ένα τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει στον τόπο μετά από τα χρόνια της μνημονιακής επέλασης της τρόικας».

Το ΜέΡΑ 25 καλεί τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες «που έρχονται πλέον αντιμέτωποι με μισθούς απόλυτης φτώχειας των 200 ευρώ, να αντιδράσουν άμεσα και μαζικά σε αυτή λαίλαπα, την πραγματική δίωξη της ίδιας της εργασίας».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...