Μ. Βορίδης: Καταστροφικό το κλείσιμο σε όλα – Το άνοιγμα σε όλα οδηγεί σε εκατόμβες νεκρών

Μοιραστειτε το

«Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την παράταση του lockdown. Για να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις, παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας, η οποία δε μπορεί να προβλεφθεί. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τήρηση των μέτρων. Μέχρι τις 28/2 η εκτίμηση είναι ότι θα πάμε έτσι, και μετά θα δούμε αν θα γίνει νέα παράταση ή αν θα μπορούμε να προχωρήσουμε κάπως με το άνοιγμα της οικονομίας» δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στο Mega, παραδέχθηκε πως «είναι δύσκολο το άνοιγμα-κλείσιμο. Είναι πιο εύκολο να τα κλείσεις όλα ή να τα αφήσεις όλα ανοιχτά. Αλλά και τα δύο αυτά έχουν πολύ κακά αποτελέσματα. Το κλείσιμο σε όλα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Το άνοιγμα σε όλα οδηγεί σε εκατόμβες νεκρών. Η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση είναι μια σύνθετη δράση που προσπαθεί αν βρει την ισορροπία. Γι’ αυτό και μόλις το επιτρέπει η πανδημία, αλλάζουν και τα μέτρα» ανέφερε.

Όπως σημείωσε, «μαγική συνταγή δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο. Γίνεται μια προσέγγιση που προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, αντικειμενικά» είπε ο κ. Βορίδης.

Σχολιάζοντας την κριτική στο θέμα, ο υπουργός υποστήριξε πως «είναι εκτός τόπου και χρόνου η αντιπολίτευση. Δεν έχω καταλάβει και ποια είναι η αντιπρότασή τους. Η αντιπολίτευση εδώ και μήνες, αντί να κάνει κάτι παραγωγικό, παίρνει ό,τι λέμε και αντιδρά. Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είμαστε σε μία χώρα που αντικειμενικά γίνεται παράδειγμα καλής διαχείρισης. Δεν μπορείς μες στη δυσκολία να πανηγυρίζεις, αλλά αυτή η επιλογή, της καθημερινής μικροδιαχείρισης με σύνθετα μέτρα, μας έχει οδηγήσει να είμαστε ανάμεσα στις πιο πετυχημένες χώρες στη διαχείριση της πανδημίας. Παρότι έχει πιεστεί το σύστημα υγείας, δεν υπήρξε άνθρωπος που δεν έλαβε την κατάλληλη νοσηλεία» επισήμανε.

Για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, ο κ. Βορίδης σχολίασε πως «η αντιπολίτευση, όταν ζητούσε να κάνουμε προσλήψεις, κάναμε 7.000. Μετά είπε να κάνουμε 14.000. Αν κάνουμε 14.000, θα μας πουν να κάνουμε 28.000. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κάποιος ασθένησε και δεν νοσηλεύτηκε με τον σωστό τρόπο. Δεν κάνουμε προσλήψεις μόνο και μόνο για να κάνουμε. Το να μπορούμε να μετακινούμε προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστεί η πίεση σε μια περιοχή, είναι μια ορθή πρακτική από πλευράς προσωπικού» υπογράμμισε.

Στο Δημόσιο

Κατά τα λοιπά, για το θέμα του bonus παραγωγικότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι «είναι ένα από τα θέματα που ανέδειξε σε μεγάλο βαθμό η αντιπολίτευση, γιατί αγχώθηκε. Το bonus παραγωγικότητας είναι μια επιβράβευση, για αυτόν που κάνει κάτι περισσότερο από το σύνηθες. Ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας λέει ότι αν δεν κάνει κάποιος σωστά τη δουλειά του, υπάρχει το πειθαρχικό δίκαιο. Αν ο δημόσιος υπάλληλος έχει δύο αρνητικές αξιολογήσεις συνεχόμενες, τότε υπάρχει δυνατότητα να διακοπεί η σύμβαση εργασίας που έχει με το Δημόσιο. Αυτά, όμως, όλα είναι υφιστάμενα. Εμείς συζητήσαμε για το θετικό. Υπάρχει κάποιος που κάνει κάτι καλά, μια μονάδα που επιτυγχάνει τους στόχους της. Είναι ένας μηχανισμός επιβράβευσης για αυτούς. Δεν πρέπει να βρούμε έναν σωστό τρόπο να το κάνουμε αυτό;» διερωτήθηκε.

Απαντώντας, τέλος, στο σενάριο των πρόωρων εκλογών, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι «τις απορίες αυτές τις έλυσε ο πρωθυπουργός και είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στη συνταγματική τους ημερομηνία. Εκείνο που δουλεύουμε είναι την ψήφο των αποδήμων. Πρέπει να ανοίξει η πλατφόρμα ώστε οι απόδημοι Έλληνες που δικαιούνται να ψηφίσουν, να μπορούν να το κάνουν. Είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους και προσπαθούμε να τους διευκολύνουμε ώστε να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους. Ανοίγουμε, λοιπόν, την πλατφόρμα το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να αρχίσουν να κατατίθενται αυτές οι δηλώσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά».

Πηγή: Mega

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...