«Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» – Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Μοιραστειτε το

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 η διαδικτυακή ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής όπως και συλλόγων γονέων της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια».

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»  οργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά,  με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας,  της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και με την ευγενική χορηγία της Pfizer, Ημερίδα ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Η διαδικτυακή ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς πρώτης βαθμίδας αλλά και σε μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής. Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρήσης αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολιασμών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και παρακολούθησε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Δικτύου, τόνισε την χρησιμότητα της συγκεκριμένης δράσης ενώ σημείωσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι έγκριτοι επαγγελματίες υγείας και ειδικοί, με τις σημαντικές παρουσιάσεις  και ομιλίες τους για όλες τις πτυχές της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και της πολυφαρμακίας αλλά και του ιδιαίτερα επίκαιρου θέματος των εμβολίων, δίνουν απαντήσεις σε καίρια και σημαντικά ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και την Ελληνική κοινωνία.

Η κυρία Βησσαρία Σακκά, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ, Νοσοκομείο “ΣΩΤΗΡΙΑ”, παρουσίασε πρόσφατα στοιχεία για τα αντιβιοτικά, αναφέρθηκε στην ορθή χρήση τους και τους κινδύνους που παρουσιάζει η αλόγιστη κατανάλωσή τους. Επίσης τόνισε την σημασία του εμβολιασμού μέσα και από ιστορικές αναφορές, όπως και των απαραίτητων μέτρων υγιεινής κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στη συνέχεια η κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου,  Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, αναφέρθηκε στην εκστρατεία για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών στα πλαίσια του Π.Ο.Υ. Έπειτα παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό e-bug καθώς και το παιδικό παραμύθι “Ποιος παγίδεψε την Πεννυ-Κιλλίνη” που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά».

Η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κα Μαρία Αϊδίνη, η οποία αφού ευχαρίστησε συμμετέχοντες, ομιλητές και τα στελέχη του Δήμου δήλωσε: «Το Δίκτυο μας δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας στους δημότες της χώρας. Η σημερινή ημερίδα πραγματοποιείται με σκοπό την ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων καθώς και την ευαισθητοποίηση τους σε ένα καίριο θέμα, τη σημασία του εμβολιασμού κατά των λοιμώξεων αλλά και τις συνέπειες που προκύπτουν από την υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών». Τέλος, η κα Μαρία Αϊδίνη επεσήμανε την αξία, τα οφέλη και τις παροχές υπηρεσιών πρόληψης που μπορεί να προσφέρει το ΚΕΠ Υγείας σε κάθε Δημότη.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του, τόνισε την αξία της ορθής ενημέρωσης για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια, ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία της μεταφοράς της γνώσης στα παιδιά μέσω των εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως: «Κάθε αλλαγή στην νοοτροπία, στην συμπεριφορά, στον τρόπο ζωής και σκέψης, ξεκινά από την Παιδεία και ο ρόλος των παιδαγωγών είναι καθοριστικής σημασίας. Στα πλαίσια της Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» που ξεκίνησε πριν 7 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 120 εκδηλώσεις που αποτέλεσμα είχε την ενημέρωση χιλιάδων πολιτών. Στόχος μας η έγκυρη πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στους ΟΤΑ-μέλη του Δικτύου μας, σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, τη σωστή λήψη των μέτρων υγιεινής ενάντια στις λοιμώξεις αλλά και για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών».

Πηγή
Author: Ευάγγελος Ρίζος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα