Μυστικές επαφές Ελλάδας – Β. Μακεδονίας τον περασμένο Σεπτέμβριο

Μοιραστειτε το

Τη συνάντηση της διπλωματικής αποστολής της Βορείου Μακεδονίας με την ελληνική αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πομπέο στη Θεσσαλονίκη στα τέλη Σεπτέμβριου, αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ζάεφ και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της χώρας του που επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη.

Ο Φατμίρ Μπιτίγκι, μιλώντας αποκλειστικά στη Δέλτα Τηλεόραση και την εκπομπή «Επί του θέματος» με τον Αντώνη Τελόπουλο, ισχυρίστηκε πως η αντιπροσωπεία της Βορείου Μακεδονίας που αποτελούνταν από τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών συναντήθηκε και με την αμερικανική, αλλά και με την ελληνική αντιπροσωπεία.

Υπενθυμίζεται πως εκείνες τις ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μυστικές συναντήσεις των αντιπροσωπειών των δυο χωρών, καθώς ακόμη και σήμερα επισήμως έχει επιβεβαιωθεί μόνο η συνάντηση με την αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι η συνάντηση με την ελληνική πλευρά.

Ακόμη έκανε λόγο για το ενδιαφέρον της χώρας του στη συμμετοχή στο επενδυτικό σχήμα του πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης. Σχολιάζοντας τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός και η ελληνική κυβέρνηση είναι ένας εποικοδομητικός εταίρος που θέλει να υιοθετήσει και ενεργοποιήσει τη συμφωνία. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...