Μυστηριώδης έκρηξη σε προπύργιο της Χεζμπολάχ στον Ν. Λίβανο

Μοιραστειτε το

Πολιτοφυλακή της Χεζμπολάχ σπεύδει στο σημείο της έκρηξης

AP Photo/Mohammed Zaatari

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πιθανότατα σε αποθήκη όπλων της μουσουλμανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον Νότιο Λίβανο, η οποία προκάλεσε μεγάλο ωστικό κύμα και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων.

Η έκρηξη, για την οποία λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά, συγκλόνισε το χωριό Αϊν Κάνα, που είναι πολιτικό προπύργιο της βαριά οπλισμένης και πολιτικά ισχυρής οργάνωσης που βρίσκεται σε ευρεία σύγκρουση με το Ισραήλ σε πολέμους στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI του Λιβάνου, η έκρηξη οφείλεται σε «άγνωστα αίτια», αλλά «συνέπεσε με την υπερπτήση εχθρικής αεροπορίας, που από σήμερα το πρωί δεν έχει αφήσει τον ουρανό” της περιοχής όπου βρίσκεται το χωριό Αϊν Κάνα», υποδηλώνοντας επί της ουσίας το Ισραήλ.

Πηγή προσκείμενη στο φιλοϊρανικό κόμμα μίλησε για «ατύχημα», αν και όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκεί ήταν «χώρος της Χεζμπολάχ», αλλά «όχι αποθήκη» όπλων.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, από την έκρηξη δημιουργήθηκε ένα τεράστιο σύννεφο καπνού, που έφερε στη χώρα τις μνήμες της φονικής έκρηξης της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού, η οποία ισοπέδωσε τη μισή πόλη, έγινε η αιτία να σκοτωθούν 190 άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 6.000.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών της οργάνωσης, η οποία έχει τη στήριξη του Ιράν, οφείλεται σε «τεχνικό πρόβλημα».

Οχήματα του στρατού του Λιβάνου στο χωριό Αϊν Κάνα, πολιτικό προπύργιο της Χεζμπολάχ

AP Photo/Mohammed Zaatari

Εικόνες που μετέδωσε το λιβανέζικο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Al-Jadeed έδειχναν άνδρες να περπατούν πάνω σε καμένο έδαφος γεμάτο συντρίμμια. Επίσης ζημιές υπήρχαν σε διπλανό σπίτι όπου το πάτωμα είχε καλυφθεί από γυαλιά, ενώ υπήρχε και κάτι έμοιαζε με λίμνη αίματος, ενώ τουλάχιστον μία φωτιά καίει στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, που δεν έχουν δώσει ακόμη ακριβή αριθμό τραυματιών, η Χεζμπολάχ έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το σημείο έκρηξης, περίπου 50 χλμ. νότια της Βηρυτού ενώ οι δημοσιογράφοι δεν έχουν πρόσβαση στην περιοχή.

Ούτε η Χεζμπολάχ ούτε το Ισραήλ έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για την έκρηξη.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...