Μπουρίνι «πήρε και σήκωσε» τη Δυτική Λέσβο

Μοιραστειτε το

Το Κεράμι και τα Αριανά ήταν οι δύο οικισμοί στην Καλλονή της Λέσβου που χτυπήθηκαν περισσότερο από το μπουρίνι που έπληξε το λεκανοπέδιο, το βράδυ της Δευτέρας.

Πτώσεις δέντρων προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια, ενώ η σφοδρή κακοκαιρία άφησε την ευρύτερη περιοχή με σοβαρά προβλήματα στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Αν και μικρής διάρκειας, καθώς το φαινόμενο κράτησε μόνο δέκα λεπτά, ο ανεμοστρόβιλος και η δυνατή βροχή, συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και πλημμυρικά φαινόμενα. Ο κεντρικός δρόμος από Καλλονή προς Παράκοιλα και Ερεσό είναι κλειστός, καθώς από τη μανία του ανέμου κόπηκαν πάνω από 10 μεγάλα πεύκα, ενώ μέσω παρόδων διεξάγεται η κυκλοφορία.

Δένδρα έπεσαν στον επαρχιακό δρόμο στα Αριανά ακόμα και πάνω σε σπίτια. Μεγάλες ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα, στο σπίτι δύο ηλικιωμένων έπεσε ένα δέντρο και χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών και τον καθαρισμό του κεντρικού δρόμου, που σε δύο ώρες αναμένεται να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Σε ανάρτηση του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ανέφερε: « Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Καταστράφηκαν σπίτια, δίκτυα ΔΕΗ, ύδρευσης, πτώση μεγάλων δένδρων. Μέσα σε 10 λεπτά. Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, είμαστε πολύ τυχεροί».

Δραματική διάσωση ναυαγών

Ζωντανοί ανασύρθηκαν οι τρεις ναυαγοί που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος που ανατράπηκε στις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή της Σκάλας Νέων Κυδωνιών.

Οι τρεις ναυαγοί, ένας άντρας και δύο γυναίκες, ανασύρθηκαν ύστερα από επέμβαση του Λιμενικού Σώματος. Ειδικότερα, για τις δύο γυναίκες έγινε επιχείρηση διάσωσης γιατί βρέθηκαν εγκλωβισμένες στην καμπίνα του σκάφους.

Στις 11.30 τη νύχτα, το σκάφος του Λιμενικού μετέβη στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια οι ναυαγοί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...