Μπορέλ: Βαθύτατη η ανησυχία της ΕΕ για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Μοιραστειτε το

«Σημειώνουμε με βαθύτατη ανησυχία αναφορές που κάνουν λόγο για τη συνέχιση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων, κυρίως κατά αμάχων και για απώλειες αμάχων», επισήμανε σε ανακοίνωση.

Άλλη μια νύχτα τρόμου έζησε το Σάββατο το Στεπανακέρτ, η πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ με τις σειρήνες να ηχούν πολλές φορές. Μερικές ώρες μετά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός που επετεύχθη με την διαμεσολάβηση της Ρωσίας, έγιναν αισθητές πολλές εκρήξεις γύρω από την πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, στη γραμμή επαφής όπου γίνονταν οι σφοδρότερες μάχες τις τελευταίες έντεκα ημέρες, η ένταση έχει περιοριστεί με μερικές αψιμαχίες χωρίς χρήση βαρέων όπλων.

Το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος του Ναγκόρνο Καραμπάχ Αραγίκ Χαρουτουνιάν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία είπε ξανά ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία διαπράττουν γενοκτονία στην περιοχή με τη χρήση τρομοκρατών από τη Συρία. Γι’αυτό, όπως είπε, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ναγκόρνο Καραμπάχ δείχνοντας ότι στηρίζει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Διαφορετικά θα δείξει ότι είναι με το μέρος των τρομοκρατών.

Τόνισε ότι η τρομοκρατία είναι ήδη στην περιοχή του Καυκάσου και αυτό θα έχει σοβαρές πολιτικές συνέπειες, καθώς και συνέπειες στο θέμα της ενέργειας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...