Μπλόκαρε το σύστημα της εθνικής τράπεζας και ο κόσμος καλείται να πληρώσει τα… σπασμένα | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ένα σφάλμα κατά την αναβάθμιση των POS της Εθνικής Τράπεζας το καλοκαίρι έφερε αναστάτωση… με καθυστέρηση σε χιλιάδες κατόχους χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Οι ιδιόκτητες τους είχαν πραγματοποιήσει συναλλαγές με την κάρτα τους έως έξι μήνες νωρίτερα, ωστόσο η αναβάθμιση στο σύστημα επηρέασε το διατραπεζικό σύστημα συνολικά. Τι συνέβη; Οι τράπεζες πλήρωσαν τους εμπόρους και τους επαγγελματίες για τις συναλλαγές που έγιναν μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά το σύστημα «μπλόκαρε», η εκκαθάριση δεν έγινε ποτέ και δεν χρεώθηκαν οι κάρτες των καταναλωτών!

Επιβάρυνση

Τώρα καλούν τον κόσμο να πληρώσει τη συναλλαγή που είχε κάνει προ μηνών, ενώ υπάρχει κίνδυνος να χρεωθούν και με τόκους, επειδή θα πληρώσουν… εκπρόθεσμα και ενδέχεται να επιβαρυνθούν με τόκους από 2,50% έως 5%, λόγω υπέρβασης του ορίου.

Επίσης, υπάρχουν αρκετοί που έχουν υπερβεί το όριο στην πιστωτική τους ή δεν έχουν τα λεφτά στους λογαριασμούς τους, μια και οι περισσότεροι ζουν με επιδόματα, ενώ η ανεργία χτυπά «κόκκινο».

Οι τράπεζες τρέχουν και δεν φτάνουν για να ενημερώσουν τους πελάτες τους, που τους καλούν εξαγριωμένοι με φόντο τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς τους, ενώ σκέφτονται τα ποσά να τα ζητήσουν… σε δόσεις και όχι εφάπαξ.

Πηγή
Author: Λαμπρίνα Κ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα