«Μπλακάουτ» στη δικαιοσύνη: Σε μια εβδομάδα lockdown αναβλήθηκαν πάνω από 250 δίκες | newsbreak

Μοιραστειτε το

Είναι γνωστή εδώ και χρόνια η κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια εξαιτίας του τεράστιου όγκου υποθέσεων που «λιμνάζουν» στις αποθήκες. Το πρώτο lockdown ήταν ένα ακόμα χτύπημα στην ταχύτητα απόδοσης της δικαιοσύνης ενώ το δεύτερο τείνει να γίνει «ταφόπλακα»!

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, πάνω από 250 υποθέσεις του Εφετείου της Αθήνας σε μόλις 7 ημέρες lockdown αναβλήθηκαν επ΄αόριστον.

Συγκεκριμένα, αναβλήθηκαν 95 υποθέσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, 79 του Μονομελούς και 79 του Πλημμελημάτων. Και στους συγκεκριμένους αριθμούς θα πρέπει να προστεθούν κι όλες εκείνες οι δίκες που δεν εντάσσονται στις εξαιρέσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης  οι οποίες διέκοψαν μέχρι να επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια.

Να σημειωθεί ότι στο πρώτο lockdown, του περασμένου Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της καραντίνας συνολικά 5.000 πρωτοείσακτες δίκες δεν έγιναν λόγω των περιορισμών ενώ εκατοντάδες ήταν εκείνες που διέκοψαν «μέχρι νεοτέρας». Και φυσικά η παράταση του δικαστικού έτους κατά συνολικά ένα μήνα ελάχιστα βοήθησε.

Πηγή
Author: Ίων Παπαδάκης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα