Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά της Λέσβου- Μεγέθη 4,8 και 5 Ρίχτερ – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά της Λέσβου, μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο νέος σεισμός είχε εστιακό βάθος 17,3 χλμ και το επίκεντρό της εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 45 χλμ. δυτικά, νοτιοδυτικά της πόλης της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν 5,1.

Απανωτές σεισμικές δονήσεις σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες , με τον πιο ισχυρό να καταγράφεται στα 5 Ρίχτερ. Μιλώντας στο enikos.gr, λίγο μετά την πρώτη σεισμική δόνηση, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας τόνισε: «Ο σεισμός έγινε στις νότιες ακτές της Λέσβου και έγινε αισθητός και στη Χίο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν επιπτώσεις». Όπως είπε ο ίδιος, «έγινε λίγο πιο δυτικά από τον μεγάλο σεισμό του 2017 και πρόκειται για το ίδιο ρήγμα, στη ζώνη του 2017».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα «πρέπει να ήταν ο κύριος σεισμός, ίσως κατά την άποψή μου, και καθυστερημένος μετασεισμός από το 2017. Παρακολουθούμε ωστόσο τη μετασεισμική ακολουθία». Όπως υποστήριξε ο κ. Λέκκας «δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Είναι πολύ δύσκολο να δώσει το συγκεκριμένο ρήγμα πολύ μεγαλύτερο σεισμό».

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα