Μπαράζ επιθέσεων τις τελευταίες ώρες κατά γαλλικών στόχων

Μοιραστειτε το

Κύμα επιθέσεων σε γαλλικούς στόχους τις τελευταίες ώρες. Οι δύο στις γαλλικές πόλεις Νίκαια και Αβινιόν και μία στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί στο Παρίσι.

Επίθεση με μαχαίρι στη Νίκαια με τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε κοντά σε μια εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία και σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Νταρμανέν δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση. Τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, ανέφερε στο Twitter ότι ένας ύποπτος συνελήφθη και εκτίμησε ότι πρόκειται να τρομοκρατική επίθεση, , ενώ έκανε γνωστό πως στη Νίκαια πρόκειται να μεταβεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε κατά την επίθεση που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

 Η επίθεση με μαχαίρι διαπράχθηκε στη σκιά της αντιπαράθεσης που έχει πυροδοτηθεί, μετά τη δολοφονία –σε επίθεση τζιχαντιστή στις 16 Οκτωβρίου- του Γάλλου καθηγητή ιστορίας, Σαμιέλ Πατί, ο οποίος είχε παρουσιάσει σκίτσα του Μωάμεθ κατά τη διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.  

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υπερασπίστηκε την ελευθερία της έκφρασης μετά τη δολοφονία του καθηγητή. Στον μουσουλμανικό κόσμο, πιστοί αντέδρασαν κατεβαίνοντας σε διαδηλώσεις εναντίον των δηλώσεων και της στάσης του προέδρου της Γαλλίας, ενώ σε πολλές χώρες έχουν αρχίσει εκστρατείες μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Κάλεσμα για μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων απηύθυνε και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις σχέσεις Άγκυρας – Παρισιού να βρίσκονται σε κρίση, με την Τουρκία να αντιδρά και για το νέο σκίτσο του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 είχε σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, κατά τους εορτασμούς της εθνικής εορτής της Γαλλίας για την πτώση της Βαστίλης, στις 14 Ιουλίου. Φορτηγό, γεμάτο με όπλα και χειροβομβίδες, είχε πέσει πάνω σε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ για να παρακολουθήσει τη ρίψη πυροτεχνημάτων, σκοτώνοντας 84 άτομα και τραυματίζοντας 65.

Νεκρός άνδρας που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στο Αβινιόν

Λίγο αργότερα, η γαλλική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε άνδρα, ο οποίος απειλούσε περαστικούς με μαχαίρι στην πόλη Αβινιόν.

Ο άνδρας φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ», μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.

Τζέντα: Επίθεση σε φύλακα στο προξενείο της Γαλλίας

Στο μεταξύ, επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο πραγματοποίησε άνδρας σε φύλακα στο προξενείο της Γαλλίας, στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Ένας ύποπτος, υπήκοος Σαουδικής Αραβίας, συνελήφθη για το περιστατικό, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι χθες, Τετάρτη, επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη γαλλική πρεσβεία στην Κύπρο, καθώς, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος Euractiv, άγνωστοι κατέβασαν την γαλλική σημαία, ενώ δύο άτομα προσήχθησαν.

Πηγή
Author: editor03

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...