Μπαράζ ανακοινώσεων αύριο: Παρουσιάζονται οι αλλαγές στις μετακινήσεις, τα SMS και τα εργασιακά

Μοιραστειτε το

Ημέρα ανακοινώσεων η Τετάρτη – Παρουσιάζονται οι αλλαγές στις μετακινήσεις, τα SMS, την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα εργασιακά

Αύριο, Τετάρτη 12 Μαΐου, το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το περαιτέρω «ξεκλείδωμα» της κοινωνίας και της οικονομίας, ενώ την ίδια ημέρα συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παρουσιαστεί ο οδικός χάρτης της νέας χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, με την 15η Μαΐου να αποτελεί ημερομηνία – σταθμό, καθώς ανοίγει ο τουρισμός.

Όπως έχει ανακοινωθεί η απαγόρευση στη μετακίνηση εκτός νομού θα σταματήσει στις 14 Μαΐου προκειμένου η άρση και αυτού του μέτρου να εφαρμοστεί πλήρως με το άνοιγμα του τουρισμού, ωστόσο το πιο πιθανό να ανοίξουν οι μετακινήσεις μία μέρα νωρίτερα.

Επίσης 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία, και 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι παιδικοί & βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα εργαστήρια ΙΕΚ & κολέγια, τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και τα ωδεία.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά και ξεκινούν οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

Μια εβδομάδα αργότερα, την Παρασκευή 28 Μαΐου επαναλειτουργούν τα θέατρα και επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθιστούς, με ποσοστό πληρότητας 50%.

Αναφορικά με το νέο ωράριο της εστίασης που ενδεχομένως να επεκταθεί μέχρι τις τα μεσάνυχτα ή τις 00:30, ενώ για τις δραστηριότητες αναμένεται να καταργηθεί η αποστολή SMS στο 13033.

Παράλληλα, το υπουργείο Ανάπτυξης θα εισηγηθεί αύριο, Τετάρτη, στην Επιτροπή των Ειδικών την κατάργηση των ραντεβού στα καταστήματα (click away, click inside).

Εν τω μεταξύ συνάντηση θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με περιφερειάρχες, για το θέμα των μαζικών εμβολιασμών στα νησιά με περισσότερους από 10.000 κατοίκους εν όψει του ανοίγματος του τουρισμού.

Τέλος αύριο στις 12 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα εκσυγχρονίσει τον μηχανισμό εφαρμογής του ωραρίου προς όφελος του εργαζόμενου και κατά της ανομίας και της μαύρης εργασίας. Θα απαντήσει σε ζητήματα της εποχής όπως η τηλεργασία θεσπίζοντας και το δικαίωμα της αποσύνδεσης.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός από τη Σύνοδο Κορυφής του Πόρτο αναφερόμενος στα εργασιακά τόνισε ότι «θα δοθεί δύναμη στον εργαζόμενο να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Στραγγάλισαν με μαξιλάρι την 20χρονη – Σοκάρει ο σύζυγός της

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...