Μπακογιάννη για Ερντογάν: Δεν μπορεί να έρθει ούτε νύχτα ούτε μέρα – «Πρωτοφανείς απειλές»

Μοιραστειτε το

Η Ντόρα Μπακογιάννη διεμήνυσε ότι η απάντηση της Ελλάδας προς την Τουρκία θα είναι ξεκάθαρη

Για τις απειλές του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για κρεσέντο πρωτοφανών απειλών. «Δεν έχω ξανακούσει τέτοιου είδους ρητορική και μάλιστα από τον πρόεδρό της», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η κα Μπακογιάννη διαμήνυσε, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΪ, ότι η απάντηση της Ελλάδας θα είναι ξεκάθαρη: «Ούτε νύχτα μπορεί να έρθει ο Ερντογάν ούτε μέρα, διότι η απάντηση που θα πάρει θα είναι πολύ ακριβή. Κάνει λάθος αν νομίζει ότι η Ελλάδα δεν θα απαντήσει».

Αναφορικά για τους λόγους που οδηγούν την Τουρκία να έχει μια τόσο εμπρηστική στάση απέναντι στην Ελλάδα, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι η πρώτη νιώθει ανασφάλεια για την θωράκιση της Αθήνας, τόσο σε αμυντικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο.

Στη συνέχεια η Ντόρα Μπακγιάννη ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη 100%, ενώ υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση η οποιαδήποτε κυβέρνηση να αποδεχτεί οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας».

Εξήγησε ότι ο Ερντογάν θέλει να στείλει μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στους Αμερικανούς. «Δια των απειλών θέλει να εκβιάσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» τόνισε και συμπλήρωσε ότι οι Δυτικοί θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την Τουρκία στη Δύση, αλλά είναι δύσκολο να εμπιστευτούν τον Ερντογάν.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να κάνει επίθεση ο Ερντογάν. Αυτό που φοβάμαι είναι το ατύχημα, είναι μια πιθανότητα. Αέρας φρέσκος ότι ο Ερντογάν θα κάνει επίθεση στα νησιά μας», εξήγησε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος ξέρει ότι αυτά που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα εννοεί, γι’ αυτό δεν τον θέλει στην κυβέρνηση.

Τέλος η Ντόρα Μπακογιάννη προέβλεψε ότι «θα περάσουμε δύσκολα, γιατί αυτές οι εντάσεις έχουν κόστος. Είναι μια περίοδος μεγάλης έντασης, θέλει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...