Μπάχαλο στο ΚΙΝΑΛ: Η πρωτοβουλία Παπανδρέου, η δυσφορία και τα νέα δεδομένα

Μοιραστειτε το

Παρασκηνιακές διεργασίες, δυσφορία και εκρηκτικό κλίμα συνθέτουν συνθέτουν το σκηνικό στο Κίνημα Αλλαγής, με τις διεργασίες να είναι έντονες.

Η τελευταία εξέλιξη που αφορά στην παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ο πρώην πρωθυπουργός θα ζητήσει συναντήσεις με τους υποψηφίους που διεκδικούν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Πιο συγκεκριμένα από το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές.

Για αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά».

«Πάγωμα» των εκλογών θα ζητήσει ο Παπανδρέου – Έντονη δυσφορία στο ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει να παγώσουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη προέδρου στο κόμμα μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του ενημέρωσε την Φώφη Γεννηματά, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Πάντως η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει προκαλέσει δυσφορία στους κόλπους του ΚΙΝΑΛ, με κάποια στελέχη να επισημάνουν πως αν θέλει να μπει στη μάχη για την ανάδειξη προέδρου θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, καθώς δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Μάλιστα κάποιοι υποψήφιοι διαμηνύουν πως η εκλογική διαδικασία πρέπει να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος πριν λίγη ώρα από την Εύβοια έστειλε μήνυμα πως όλοι ανεξαιρέτως, ακόμα και πρώην πρωθυπουργοί, πρέπει να σέβονται τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στεφανία Τζαφέρη: Σοκάρουν οι νέες φωτογραφίες της food blogger από τον άγριο ξυλοδαρμό της

Συναγερμός στο Αγρίνιο: Εκκενώθηκε προληπτικά οικισμός λόγω ανόδου της στάθμης στη λίμνη Λυσιμαχεία

Σπύρος Μπιμπίλας: Η αποκάλυψη για το πώς πήρε τον ρόλο στο «The Crown» του Netflix

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...