«Μπάτε σκύλοι αλέστε» στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος! Επιβάτες καταγγέλλουν ότι δεν γίνονται έλεγχοι | newsbreak

Μοιραστειτε το

Την  ώρα που το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν θεσπίσει αυστηρούς ελέγχους και απαγορεύσεις, η Ελλάδα παραμένει απαθής οπαδός του «μπάτε σκύλοι αλέστε»!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στη «δημοκρατία» Έλληνες πολίτες που ήρθαν στη χώρα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι έλεγχοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήταν ελλιπείς, ενώ κανείς δεν υποβλήθηκε σε rapid test, όπως ορίζει το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ένας ταξιδιώτης που έφτασε ανήμερα τα Χριστούγεννα στην Αθήνα με πτήση της KLM από Βραζιλία, με ενδιάμεση ανταπόκριση στο Αμστερνταμ, καταγγέλλει ότι σε κανέναν από τους επιβάτες δεν έγινε έλεγχος στα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που υποχρεούνται να έχουν στην κατοχή τους, ούτε και rapid test κατά την αποβίβασή τους.

Ανάλογη ήταν η εμπειρία ενός ακόμα συμπατριώτη μας που ταξίδεψε από τη Σουηδία και έφτασε στην Αθήνα την παραμονή των Χριστουγέννων. Όπως υποστηρίζει, παρά το γεγονός ότι το αεροπλάνο ήταν γεμάτο με κόσμο, σε rapid test υποβλήθηκαν ελάχιστα άτομα.

«Το μοριακό τεστ που έπρεπε να έχω μαζί μου, ίσα που το κοίταξαν. Δεν υποβλήθηκα σε άλλον έλεγχο. Έχω έρθει από το καλοκαίρι τρεις φορές στην Ελλάδα και μόνο στο ένα ταξίδι μού έκαναν rapid test. Όσο για την πτήση της 24ης Δεκεμβρίου, ήταν γεμάτη από κόσμο και έκαναν tests το πολύ σε δέκα άτομα» εξηγεί.

Κι αυτά, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας διαβεβαίωνε ότι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα μας.

Το έχετε σκεφτεί αυτό κ. Πέτσα;

Αλήθεια, κύριε Πέτσα, τι θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιοι από τους δεκάδες επιβάτες που δεν ελέγχθηκαν είναι θετικοί στον ιό και τον διασπείρουν στην κοινότητα; Τι θα πείτε αν σε λίγες ημέρες διαπιστωθεί ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού έφτασε και στην Ελλάδα; Θα κουνήσετε ξανά το δάχτυλο στους πολίτες, κάνοντας λόγο για ατομική ευθύνη, ή θα αναλάβετε, επιτέλους, ως κυβέρνηση τις ευθύνες που σας αναλογούν για την ανεπαρκή διαχείριση της πανδημίας, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 4.500 συνάνθρωποί μας;

Πηγή
Author: Γιούλη Σ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα