Μπάσκετ: Τεράστια νίκη με Παναθηναϊκό ο Προμηθέας

Μοιραστειτε το

Θύμα έκπληξης έπεσε ο Παναθηναϊκός, δύο ημέρες μετά την εντυπωσιακή νίκη του επί της Βαλένθια για την Ευρωλίγκα.

Στον ίδιο χώρο, το κλειστό του ΟΑΚΑ, ο Προμηθέας έφυγε με μια τεράστια νίκη (80-78) απέναντι στους «πράσινους», για τη 13η αγωνιστική.

Ο τρόπος, μάλιστα, ήταν εντυπωσιακός, καθώς το συγκρότημα της Πελοποννήσου μπήκε στην τελική ευθεία για τη λήξη της αναμέτρησης υπολειπόμενο κατά 7 πόντους (71-78), στο 1΄:11΄΄ πριν το τέλος.

Σε αυτό το ένα λεπτό όμως η ομάδα του Μάκη Γιατρά πρόλαβε να φέρει τα πάνω-κάτω, με ένα μπασκετικό θαύμα: ο Προμηθέας σκόραρε 9 πόντους κι «έκλεψε» τον αγώνα από τον αποσβολωμένο Παναθηναϊκό.

Η αντεπίθεση ξεκίνησε με ένα τρίποντο του Λούντζη, για να ακολουθήσουν 4 πόντοι του Έβανς και το λέι απ του Γκραντ.

Η επιτυχία, όμως, βασίστηκε στην απίστευτη άμυνα των φιλοξενούμενων, που έφερε την όγδοη νίκη τους σε 12 συναντήσεις και τρίτη εκτός έδρας. 

«Δήμιος» του Παναθηναϊκού ήταν ένας πρώην παίκτης του, ο Αθηναίου, που σκόραρε 18 πόντους με 4/7 τρίποντα. Ο Τζεράι Γκραντ είχε 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο αδελφός του, Τζεράι, μέτρησε 16 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Κουρασμένος από τους δύο αγώνες στην Ευρωλίγκα την περασμένη εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός υπέστη τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα, μετά από αυτή στο Λαύριο, και πρώτη εντός έδρας την τρέχουσα αγωνιστική.

Ο Παπαπέτρου, πέτυχε 26 πόντους, ο Μήτογλου έκανε double double με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους πρόσθεσε ο Μπέντιλ.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...