Μπάκος και Καϋμενάκης συμφώνησαν να αποκτήσουν επιπλέον ποσοστό 18,33% στην Ελλάκτωρ | newsbreak

Μοιραστειτε το

Μεγαλύτεροι μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα καταστούν, αν στο μεταξύ οι Ολλανδοί της Reggeborgh Invest δεν αυξήσουν το ποσοστό τους, οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δ. Μπάκος. Οι δύο επιχειρηματίες ανακοίνωσαν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου πως συμφώνησαν με τους αδερφούς Καλλιτσάντση, ώστε να αποκτήσουν σχεδόν το σύνολο του ποσοστού που κατέχουν οι τελευταίοι στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Συγκεκριμένα, το εφοπλιστικό σχήμα Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου ανακοίνωσε μέσω της Invesco Finance δεσμευτική συμφωνία με τους αδερφούς Αναστάσιο και Δημήτρη Καλλιτσάντση, που ελέγχουν την Pemanoaro Limited, ώστε να αποκτήσουν επιπλέον ποσοστό 18,3346% της Ελλάκτωρ μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Μετά τη συμφωνία οι δύο εφοπλιστές ελέγχουν το 23,3348% των δικαιωμάτων ψήφου της Ελλάκτωρ, καθώς είχαν ήδη αποκτήσει προ ημερών το 5% των μετοχών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ολλανδική Reggeborgh Invest, που διεκδικεί το διοικητικό
έλεγχο του ομίλου Ελλάκτωρ και βρίσκεται σε διαμάχη με την πλευρά Καλλιτσάντση,
κατέχει άμεσα άνω του 10% των μετοχών και το ποσοστό της θα ανέβει σε επίπεδα κοντά στο 22% όταν εξασκήσει το δικαίωμα (option) απόκτησης του 12,1% που ελέγχει ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας. Ως εκ τούτου, φαίνεται πως οι Ολλανδοί θα βρουν έναν νέο ισχυρό μέτοχο με τον οποίο θα πρέπει να συνδιαλλαγούν. Ακόμα και αν περάσουν οι διοικητικές επιλογές της Reggeborgh, θα χρειαστεί συμφωνία με τον άλλο ισχυρό μέτοχο ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός τους για την επόμενη ημέρα της Ελλάκτωρ.

Πηγή
Author: Ιωάννα Τ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα