Μπάιντεν κατά Τραμπ για κορωνοϊό: Φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων

Μοιραστειτε το

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος «πάγωσε» όταν ήρθε αντιμέτωπος με την τρομακτική πρόκληση της υγειονομικής κρίσης.

Με τους θανάτους από την COVID-19 στις ΗΠΑ να προσεγγίζουν τους 200.000, ο Μπάιντεν τόνισε, στη διάρκεια μιας στάσης της προεκλογικής του εκστρατείας στο Ουισκόνσιν, ότι ο Τραμπ φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων αναφορικά με το επίπεδο προεδρικής ηγεσίας που απαιτείται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

«Δεν μπόρεσε να το αντιμετωπίσει. Πάγωσε. Απέτυχε να δράσει. Πανικοβλήθηκε», δήλωσε ο Μπάιντεν στους εργαζόμενους μιας βιομηχανίας αλουμινίου στην κομητεία του Μανίτοβοκ στο Ουισκόνσιν, νοτίως του Γκριν Μπέι.

Από την άλλη μεριά, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ πραγματοποιεί εκδηλώσεις στο Οχάιο, ενώ οι μεσοδυτικές πολιτείες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δύο προεκλογικών εκστρατειών, με τον Μπάιντεν να διεκδικεί τις αμερικανικές πολιτείες που υποστήριξαν τον Τραμπ το 2016.

Νέα έρευνα κατά Τραμπ;

Κι ενώ η προεκλογική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο Γενικός Εισαγγελέας του Μανχάταν Σάιρους Βανς δήλωσε τη Δευτέρα ότι ενδέχεται να έχει τα στοιχεία για να δρομολογήσει έρευνα σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ και των επιχειρήσεών του για φορολογική απάτη, ενώ προσπαθεί να πείσει ένα ομοσπονδιακό εφετείο να του επιτρέψει να λάβει τις φορολογικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.

Οι δικηγόροι του γενικού εισαγγελέα στο Μανχάταν διατύπωσαν τον ισχυρισμό αυτόν κατά την κατάθεση δικαστικών εγγράφων στο 2ο Εφετείο του Μανχάταν, τέσσερις ημέρες πριν το δικαστήριο εξετάσει το αίτημα του Τραμπ για την παρεμπόδιση της εφαρμογής μιας κλήσης του 2019 προς τη λογιστική του εταιρεία Mazars USA για την παράδοση των φορολογικών δηλώσεών του.

Οι ίδιοι δικηγόροι δήλωσαν ότι ο «όγκος» των κατηγοριών που έχουν διατυπωθεί δημοσίως σχετικά με παραβάσεις αναφορικά με τον Τραμπ και τις επιχειρήσεις του, περιλαμβανομένων εσφαλμένων δηλώσεων για επιχειρηματικές ιδιοκτησίες, μπορούν να δικαιολογήσουν την έρευνα ενός σώματος ενόρκων για φορολογική απάτη, ασφαλιστική απάτη, αλλά και παραποίηση εταιρικών αρχείων.

Ο Βανς είχε προηγούμενα δηλώσει ότι η κλήση του συνδέονταν με πιθανή ασφαλιστική και τραπεζική απάτη.

Από την πλευρά του, ο Τζέι Σέκαλοου, δικηγόρος του Τραμπ, αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάθεση των δικαστικών εγγράφων.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...