Μονόδρομος για τον ΣΥΡΙΖΑ το «σκληρό ροκ» με ρεαλισμό

Μοιραστειτε το

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασισμένοι να ακολουθήσουν μία ιδιαίτερα επιθετική στρατηγική απέναντι στην κυβέρνηση, με την κατάθεση, παράλληλα, εναλλακτικών προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία, εμφανίζονται στην Κουμουνδούρου.

Η επιλογή του «σκληρού ροκ» με ρεαλισμό, φαίνεται πως αποτελεί μονόδρομο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς τα κορυφαία του στελέχη εκτιμούν ότι στη παρούσα φάση σημασία έχει η φθορά της κυβέρνησης και η πολιτική «απαξίωση» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν αποτελεί μυστικό το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Αν και κανένας άλλος εκτός από τον πρωθυπουργό δεν μπορεί να γνωρίζει το αν και πότε θα γίνουν εκλογές, στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα δεν φαίνεται να έχουν αμφιβολία για το ότι το 2022 θα είναι εκλογική χρονιά.

Αν και η λογική τους οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο ενδεδειγμένος για την κυβέρνηση χρόνος τέλεσης τους είναι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, δεν αποκλείουν σε καμία περίπτωση έναν εκλογικό αιφνιδιασμό στο τέλος της άνοιξης – μία εξέλιξη που ουδόλως θα τους προκαλούσε προβληματισμό.

Άλλωστε, ο ίδιος ο αρχηγός τους έχει ζητήσει εδώ και έναν μήνα την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός δουλεύει εν μέσω πανδημίας σε ρυθμούς προεκλογικούς – όταν βέβαια δεν τους απασχολεί η φραξιονιστική δουλειά ενόψει του 3ου Συνεδρίου.

Υπό αυτό το πρίσμα, στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αποφασίσει να ανοίξουν όσο περισσότερο γίνεται τη «βεντάλια» της αντιπαράθεσης με το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας ως βασικό τους στόχο τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Περιθώριο για συναίνεση, ακόμα και γύρω από το ζήτημα της πανδημίας, πλέον για την Κουμουνδούρου δεν υπάρχει.

Από εδώ και εμπρός, η επιλογή τους είναι να «χτυπούν» την κυβερνητική πολιτική σε ολόκληρο το φάσμα της επικαιρότητας, δίνοντας, όμως, έμφαση στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που ανέβασαν τόσο πολύ το θέμα της ακρίβειας.

Καθημερινά φτάνουν στα γραφεία τους εκατοντάδες καταγγελίες πολιτών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που δηλώνουν ανήμποροι να ανταποκριθούν στις αυξήσεις που έχουν συντελεστεί -κυρίως- στον τομέα της ενέργειας -ρεύμα, φυσικό αέριο-, αλλά και στις πρώτες ύλες.

Παρότι η απόδοση ευθυνών προς την κυβέρνηση είναι η κύρια δουλειά της αντιπολίτευσης, στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν καλά ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Γιατί μπορεί όντως η Νέα Δημοκρατία να φθείρεται, όμως οι ίδιοι δεν θα κερδίσουν αν δεν καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις.

Μάλιστα, ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της ακρίβειας, η Κουμουνδούρου έχει εδώ και μήνες προχωρήσει στην κατάθεση μιας δέσμης μέτρων που θα μπορούσε να ανακουφίσει τους πολίτες. Ανάμεσα σε αυτά είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα πετρελαιοειδή και η συγκράτηση των τιμών της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω παρέμβασης της ΔΕΗ.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...