Μοναχός αρνητής του κορωνοϊού συνελήφθη, επειδή προέτρεπε καλόγριες σε αυτοκτονία | newsbreak

Μοιραστειτε το

Έφοδο σε απομακρυσμένο μοναστήρι στα Ουράλια Όρη αναγκάστηκαν να κάνουν τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης Ρώσοι αστυνομικοί, για να συλλάβουν μοναχό με παρελθόν δολοφόνου και αρνητή της ύπαρξης του νέου κορωνοϊού, ο οποίος το είχε καταλάβει και φέρεται ότι προέτρεπε τις μοναχές να αυτοκτονήσουν.

Ο πατήρ Σεργκέι, κατά κόσμον Νικολάι Ρομανόφ, είχε ταμπουρωθεί στο μοναστήρι Σρεντνεουράλσκι, στο Γεκατερίνμπουργκ, τον περασμένο Ιούνιο. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστός στη Ρωσία, καθώς αρνήθηκε την ύπαρξη του κορωνοϊού SARS-CoV-2, υποκίνησε κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο των ναών λόγω της πανδημίας και επέκρινε τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Τον Σεπτέμβριο η Εκκλησία τον καθαίρεσε, επειδή αγνόησε την απαγόρευση που του είχε επιβληθεί να τελεί λειτουργίες και να κηρύττει, ωστόσο ορισμένοι πιστοί παρέμειναν στο πλευρό του.

Κλεισμένος στο μοναστήρι και δηλώνοντας ακόμα μοναχός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προέτρεψε τουλάχιστον 10 μοναχές να βάλουν τέλος στη ζωή τους και ανάρτησε το κήρυγμά του στο διαδίκτυο. Ο πατήρ Σεργκέι μεταφέρθηκε στη Μόσχα, περίπου 1.400 χιλιόμετρα μακριά από τη μονή, όπου δικαστήριο διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση επί δύο μήνες.

Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για ανθρωποκτονία και ληστεία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος τη δεκαετία του 1990.

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα