Μνήμες Σουλεϊμανί ξύπνησε η επίθεση με ρουκέτες σε πρεσβεία των ΗΠΑ

Μοιραστειτε το

φωτογραφία αρχείου

AP PHOTO

Στόχος επίθεσης με ρουκέτες έγινε σήμερα η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ. Σύμφωνα με πηγές των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας, τουλάχιστον τρεις ρουκέτες Katyusha εκτοξεύθηκαν κατά της Πράσινης Ζώνης στη Βαγδάτη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το αμυντικό σύστημα C-RAM της πρεσβείας χρησιμοποιήθηκε για την καταστροφή των ρουκετών στον αέρα. Ζημιές καταγράφηκαν σε ιδιοκτησίες και σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα. 

Η επίθεση αυτή πυροδότησε φόβους για αναταραχές, καθώς πλησιάζει η επέτειος της δολοφονίας τού πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί. Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι ΗΠΑ μείωσαν προσωρινά τον αριθμό του ανθρώπων που βρίσκονται στην πρεσβεία τους. 

O δολοφονημένος στρατηγός Σουεϊμανί

AP PHOTO

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί έγινε στις αρχές του χρόνου (3 Ιανουαρίου του 2020) με εντολή του προέδρου της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, βάζοντας μπουρλότο στην πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής. Συγκεκριμένα, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίθεση στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στην οποία σκοτώθηκε ο επικεφαλής της «Δύναμης Κουτς» των Φρουρών της Επανάστασης, μαζί με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους-συνεργάτες του Ιράν.

Μετά τη δολοφονία, επικράτησε οργή στην Τεχεράνη που ορκίστηκε εκδίκηση. Ο στρατηγός Γολαμάλι Αμπουχαμζέχ, διοικητής του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης στην επαρχία Κερμάν, προειδοποίησε πως το Ιράν θα τιμωρήσει του Αμερικανούς οπουδήποτε βρίσκονται στην ακτίνα δράσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...