Μισέλ: Θα αξιολογήσουμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας πριν από το τέλος του χρόνου

Μοιραστειτε το

Στις καλένδες του Δεκεμβρίου παρέπεμψε πάλι το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρά τις συνεχείς οξύνσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και εσχάτως τον «πόλεμο» λέξεων με τον Εμανουέλ Μακρόν, σε βαθμό που ο Ερντογάν καλεί σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του RTL ο Σαρλ Μισέλ είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αξιολογήσει τη συμπεριφορά της Τουρκίας πριν από το τέλος του έτους. Σημειώνεται ότι για μέσα στον Δεκέμβριο προγραμματίζεται νέα Σύνοδος Κορυφής, αφού στην τελευταία ουσιαστικά κατέληξαν σε μια υπενθύμιση των συμπερασμάτων της προηγούμενης και σε μια ήπια προειδοποίηση προς την Άγκυρα.

Παράλληλα, ο Σάρλ Μισέλ χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα σχόλια του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν και γι’ αυτό το λόγο -είπε- απάντησε αμέσως, αναφερόμενος σε ανάρτησή του στο twitter τις προηγούμενες ημέρες, όπου έγραφε: «Αντί για θετική ατζέντα, η Τουρκία επιλέγει προκλήσεις, μονομερείς ενέργειες στη Μεσόγειο και τώρα τις προσβολές. Είναι απαράδεκτο. Σεβασμός στην Ευρώπη και στα κράτη μέλη της».

«Καμπανάκι» για κορονοϊό

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τον κορoνοϊό, σημείωσε ότι πρόκειται για «μαζικό κύμα» και προσέθεσε ότι «ο ιός δεν έχει εμφανίσει όλα του τα μυστήρια».

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο κ. Μισέλ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι διαθέσιμο πριν από το τέλους του έτους ή αρχές του 2021.

Σε άλλη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογράμμισε ότι η κατάσταση στην Ευρώπη, όπου υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, είναι «σοβαρή και ανησυχητική» και η ΕΕ θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική όσον αφορά την εξέταση, την ιχνηλάτηση, τα εμβόλια και τις πολιτικές για καραντίνα.

«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αναχαίτιση (του νέου κορονοϊού) πριν από την μετάδοσή του από τον έναν πολίτη στον άλλο. Χρειαζόμαστε σθεναρό προγραμματισμό, ειδάλλως θα έχουμε συστηματικά lockdown τους ερχόμενους μήνες», σημείωσε.

Επίσης, ανέφερε ότι χρειάζεται συντονισμός για να περιοριστούν «οι αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες» της πανδημίας της Covid-19 σε ερώτηση για το αν υπάρχει φόβος για ένα κύμα κοινωνικής αναταραχής στην Ευρώπη.

Ο Μισέλ προσθέτει επίσης ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη όταν θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια. «Δεν θα είναι εύκολη η διαχείριση αυτής της φάσης», υπογράμμισε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...