ΜΙΕΤ: «Σήμα κινδύνου» από φίλους του ιδρύματος

Μοιραστειτε το

«Σήμα κινδύνου» για το ΜΙΕΤ στέλνουν με επιστολή τους προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών στον απόηχο της παραίτησης του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος.   

Στο κείμενο, που έχει κοινοποιηθεί στην πλατφόρμα change.org αναφέρεται πως το «πανελλήνια αναγνωρισμένο και σε πλήρη ανάπτυξη» ΜΙΕΤ «σήμερα κινδυνεύει» καθώς «δέχεται, τις τελευταίες μέρες, τα βέλη μιας ανοίκειας και άδικης κριτικής, στο όνομα, πάντα, του “εκσυγχρονισμού”, της “εξυγίανσης” και της “προόδου”».  

Έως το βράδυ της Κυριακής πάνω από 2.000 άτομα είχαν συνυπογράψει το κείμενο.    Οι υπογράφοντες καταγγέλλουν πως μετά την ομαδική παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου γίνονται αναφορές στα Μέσα σε «νέα εποχή» που ξεκινά για το ΜΙΕΤ και «νέα φάση της σπουδαίας πορείας του».  «Και όμως» αναφέρουν, «πίσω από αυτές τις βαρύγδουπες λέξεις καταλαβαίνουμε πως, γι’ άλλη μια φορά, απαξιώνεται ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της νεοελληνικής πνευματικής ζωής και λογιοσύνης».  

 

Η Βίλα Καπαντζή όπου στεγάζεται το ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη

«Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, ερευνητές, καλλιτέχνες, λογοτέχνες, εικαστικοί, εκδότες, φιλαναγνώστες και φιλότεχνοι, γνωρίζουμε και εκτιμούμε το αναντικατάστατο έργο του ΜΙΕΤ, το πολιτισμικό και επιστημονικό του αποτύπωμα, την προσφορά του στην ελληνική οικονομία, την κοινωνική λογοδοσία των συμβουλίων του, την ηθική και υλική υποστήριξή του στις νέες φοιτήτριες και στους φοιτητές», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.   

«Όλες και όλοι εμείς, συνεργάτες και φίλοι του ΜΙΕΤ, αναγνώστες των εκδόσεών του, πελάτες των βιβλιοπωλείων του, επισκέπτες των εκθέσεων και των συλλογών του, ζητάμε να σταματήσει αμέσως η δημόσια απαξίωση της προσφοράς του Ιδρύματος, δηλώνοντας πως το πνευματικό του κεφάλαιο αποτελεί υπερασπίσιμο δημόσιο αγαθό, που το έχει απόλυτη ανάγκη η νεοελληνική κοινωνία», αναφέρουν οι συντάκτες της καμπάνιας.   

«Όχι μόνο επειδή αποτελεί κομμάτι της Ιστορίας μας αλλά και επειδή μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε ακόμα το δημιουργικό μέλλον αυτού του τόπου. Με τις υπογραφές μας στηρίζουμε έναν λαμπρό θεσμό που στήριξε τα νεοελληνικά γράμματα και τις τέχνες, εδώ και μισό αιώνα», καταλήγουν χαρακτηριστικά. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...