Μιανμάρ: Η ΕΕ καταδικάζει τη βία – «Θα ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις»

Μοιραστειτε το

Καταδικάζει έντονα η Ευρωπαϊκή Ένωση, διά του επικεφαλής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, τη βίαιη καταστολή εναντίον των διαδηλωτών στη Μιανμάρ που μάχονται εναντίον της στρατιωτικής χούντας. Επί τάπητος τίθενται τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες οι εξελίξεις στη Μιανμάρ -«και επίκεινται αποφάσεις».

«Καταδικάζω απερίφραστα τη βία που ασκήθηκε εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών από τον στρατό. Καλώ τον στρατό και τις δυνάμεις επιβολής του νόμου να τερματίσουν αμέσως τις βιαιοπραγίες εναντίον των πολιτών» ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ , τη Δευτέρα, θα «συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μιανμάρ και θα ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις».

Η δήλωση Μπορέλ ήλθε αφότου οι δυνάμεις επιβολής του νόμου της Μιανμάρ άνοιξαν πυρ στο Μανταλέι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με πραγματικές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν κατά της στρατιωτικής χούντας.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ο ένας εξ αυτών ανήλικος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, ανέφεραν οι υπηρεσίες διάσωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), κάνοντας λόγο για τουλάχιστον 30 τραυματίες.

Η κλιμάκωση της βίας σημειώθηκε μία ημέρα μετά τον θάνατο της 20χρονης διαδηλώτριας Μία Τουάτε Τουάτε Κενγκ, η οποία τραυματίστηκε από σφαίρες την 9η Φεβρουαρίου.

Παρά το γεγονός αυτό, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν εκ νέου σήμερα, Σάββατο, τους δρόμους της Γιανγκόν, της οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...