Μη γίνετε πιλότοι!

Μοιραστειτε το

Πρωτοφανής προειδοποίηση του συνδικάτου των Βρετανών πιλότων αεροσκαφών προς εκπαιδευόμενους!

Ουαί και αλίμονο αν γίνετε πιλότοι! θα καταλήξετε υπερχρεωμένοι και μια ζωή άνεργοι, προειδοποιεί τους υποψήφιους πιλότους αεροσκαφών το Βρετανικό συνδικάτο Balpa.

Το συνδικάτο τονίζει στους περίπου 200 υποψήφιους πιλότους που εκπαιδεύονται αυτή τη στιγμή στις σχολές της Bρετανίας ότι κινδυνεύουν να καταλήξουν με χρέη μεγαλύτερα των 100 χιλιάδων λιρών και πιθανότατα χωρίς δουλειά για να τα αποπληρώσουν. Σύμφωνα με το Balpa, οι άνεργοι πιλότοι σε όλη την Ευρώπη ξεπερνούν σήμερα τις 10 χιλιάδες, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι οι συνάδελφοί τους που υποχρεώνονται να εργάζονται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και κουτσουρεμένες αμοιβές.

H πρωτοφανής προειδοποίηση του συνδικάτου προς τους εκπαιδευόμενους πιλότους αποτελεί την τελευταία ένδειξη της βαθιάς κρίσης στην οποία έχει βυθίσει η πανδημία του κορονοϊού τον κλάδο των αερομεταφορών.

Η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια πριν από το δεύτερο χτύπημα του κορονοϊού ήταν χαμηλότερη κατά 54% σε σχέση με το 2019. Στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού, τον Αύγουστο, πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως 1,52 εκατ. πτήσεις έναντι 3,14 εκατ. πέρυσι. Από τα μέσα Οκτωβρίου, η κίνηση των επιβατών μειώθηκε κατά 75% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η πρωτοφανής κρίση έχει εξαϋλώσει πάνω από 300 δισ. δολάρια χρηματιστηριακής αξίας από τις αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως.

Οι συνολικές ζημιές που θα καταγράψει ο κλάδος παγκοσμίως την επόμενη διετία εκτιμώνται στα 100 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 50% των συνολικών διαχρονικών κερδών του τομέα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εν τω μεταξύ, η εκπομπή SOS στον κλάδο πολλαπλασιάζεται. Πριν από περίπου δέκα ημέρες η ACI EUROPE, που εκπροσωπεί πάνω από 500 αεροδρόμια σε 46 χώρες της Ευρώπης, προειδοποίησε ότι 193 μικρά περιφερειακά αεροδρόμια της «γηραιάς» ηπείρου κινδυνεύουν με λουκέτο αν κάτι δεν αλλάξει προς το καλύτερο ώς το τέλος του έτους.

Τα συγκεκριμένα αεροδρόμια απασχολούν 277 χιλιάδες άτομα και συνεισφέρουν περίπου 12,4 δισ. ευρώ στο συνολικό ευρωπαϊκό ΑΕΠ. Η διαφαινόμενη απειλή κλεισίματος των αεροδρομίων σημαίνει ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει την προοπτική της κατάρρευσης ενός σημαντικού μέρους του συστήματος των αεροπορικών μεταφορών της αν οι κυβερνήσεις δεν τείνουν ξανά χείρα βοηθείας.

Η γερμανική κυβέρνηση, που έχει ακόμη πολύ χρήμα στα ταμεία της, συμφώνησε χθες να παράσχει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια στα αεροδρόμια της χώρας σώζοντας θέσεις εργασίας και καίριες υποδομές. Η γερμανική βιομηχανία αερομεταφορών διεκδικεί αποζημιώσεις μεγαλύτερες του ενός δισ. ευρώ προκειμένου να καλύψει το κόστος διατήρησης ανοιχτών αεροδρομίων. Από την άλλη πλευρά, εντείνονται οι ενδείξεις ότι η βοήθεια αυτή πάει στον βρόντο. Τ

ο Spiegel υπαινίχθηκε με δημοσίευμά του ότι η διάσωση του εθνικού αερομεταφορέα της Γερμανίας, Lufthansa, με κρατικό χρήμα εξελίσσεται σε βαρέλι δίχως πάτο. Η Lufthansa, που έλαβε κρατική βοήθεια 8 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ζημιές 2 δισ. ευρώ για το γ’ τρίμηνο.

Πηγή
Author: Μπάμπης Μιχάλης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...