Μη άρση ασυλίας του Γ. Βαρουφάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τη μη άρση ασυλίας του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, απορρίπτοντας το εισαγγελικό αίτημα για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για το επεισόδιο στην Αίγινα. Αυτή είναι και η εισήγησή της προς την Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα κληθεί να πάρει και την τελική απόφαση.

Η δικογραφία αφορούσε το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στην Αίγινα με άνδρα του λιμενικού σώματος την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, επειδή ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 θέλησε να μεταβεί ακτοπλοϊκώς στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδριάσεις της Βουλής.

Ο κ. Βαρουφάκης με υπόμνημα που είχε καταθέσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ζήτησε από τα μέλη της να απορρίψουν την εις βάρος του δικογραφία ως «συνταγματικά και ηθικά απαράδεκτη», κάνοντας λόγο για «συνταγματικό δικαίωμα απρόσκοπτων μετακινήσεων βουλευτών».

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές Αθανάσιος Πλεύρης από τη Νέα Δημοκρατία και Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση, διαφοροποιήθηκαν ως προς το σκέλος του αδικήματος της απείθειας, υπερψηφίζοντας την άρση ασυλίας του Γιάνη Βαρουφάκη.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...