Μηχανική βλάβη δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για την τραγωδία στην Ουκρανία

Μοιραστειτε το

Στους 25 ανέρχονται οι νεκροί από τη συντριβή μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους του ουκρανικού στρατού, χθες βράδυ στην περιοχή του Χαρκόβου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της χώρας ανέφερε πως υπάρχουν επίσης «δύο τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι έρευνες για άλλους επιβαίνοντες βρίσκονται σε εξέλιξη». Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Χαρκόβου, Αλέξι Κούτσερ, τέσσερα άτομα αγνοούνται.

Το Antonov An-26 συνετρίβη κατά την προσγείωση του περίπου στις 20:50 δύο χιλιόμετρα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσουγκόιν, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών. Αμέσως το αεροσκάφος έπιασε φωτιά, η οποία κατασβέστηκε μια ώρα αργότερα.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης Κούτσερ ανέφερε πως με βάση τα αρχικά στοιχεία, ο αριστερός κινητήρας του μεταγωγικού παρουσίασε βλάβη πριν τη συντριβή. «Υπήρξε ειδοποίηση από τον πιλότο ότι ο αριστερός κινητήρας υπέστη βλάβη, όπως το καταλαβαίνω», είπε. Σημείωσε ότι αυτό δεν θα έπρεπε να είναι μια κρίσιμη κατάσταση για έναν έμπειρο πιλότο. «Τι συνέβη μετά είναι αδιευκρίνιστο, θα καθοριστεί από την έρευνα», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Εκτός από το πλήρωμα, στο αεροσκάφος επέβαιναν 28 πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας και σπουδαστές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Αργότερα οι αρχές διευκρίνισαν ότι υπήρχαν 27 άτομα στο αεροσκάφος, καθώς δεν επιτράπηκε η επιβίβαση σε ένα φοιτητή.

Emergency Situation Ministry via AP

Εικόνες που αναρτήθηκαν από τις αρχές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν το μερικώς κατεστραμμένο και καμένο αεροσκάφος κοντά σε ένα δρόμο. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι είδε έναν άνδρα σε φλόγες να τρέχει. «Ένα άλλο αυτοκίνητο σταμάτησε πίσω μας. Πήραμε έναν πυροσβεστήρα και τρέξαμε με έναν άλλο οδηγό για να τον βοηθήσουμε], είπε.

«Φρικτή τραγωδία», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, και διέταξε να «συσταθεί επειγόντως μια κυβερνητική επιτροπή για να διευκρινιστούν οι συνθήκες και οι αιτίες» της καταστροφής.

Η μικρή πόλη Τσουγκόιν βρίσκεται περίπου 30 χλμ. νοτιοανατολικά του Χάρκοβο και περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της πρώτης γραμμής που χωρίζει τα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης από εκείνα που βρίσκονται στο χέρια φιλορώσων αυτονομιστών.

Αρκετά στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν συντρίψει στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών πτήσεων τα τελευταία χρόνια.

Με πληροφορίες από BBC και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...