Μητσοτάκης: Live η ομιλία του για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης

Μοιραστειτε το

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή

Την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή την οποία ζήτησε ο ίδιος, σχετικά με την κοινωνική πολιτική ανοίγει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Προκάλεσα τη συζήτηση γιατί αύριο συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που οι πολίτες εμπιστεύτηκαν την διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχω διακηρύξει ότι στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο πολίτης και όχι ο λαός. Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ως ξεχωριστές προσωπικότητες και πιο στοχευμένα η μεσαία τάξη και οι ευάλωτοι πολίτες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ας μην ξεχνάμε τι είχε προηγηθεί μέχρι το 2019. Μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που έφερε την Ελλάδα ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Συνεχίστηκε με καταιγίδα φόρων και έσβησε με ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δισεκατομμυρίων από το αχρείαστο μνημόνιο που εσείς υπογράψατε κ. Τσίπρα. Σήμερα η Ελλάδα ανήκει στα κράτη με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων, αποπλήρωσε 2 χρόνια νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν τον δανεισμό του ΔΝΤ και τον Αύγουστο απελευθερώνεται από την εποπτεία διεκδικώντας την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Πρόκειται για μια εθνική επιτυχία καθώς όλα αυτά δεν ήταν εύκολα και πραγματοποιήθηκαν μέσα από αλλεπάλληλες εισαγόμενες κρίσεις. Από τη διαρκή εθνική απειλή της Τουρκίας έως την πρόσφατη ενεργειακή εκρηξη και τις παγκόσμιες ανατιμήσεις» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κοινωνική θα μπορούσε να ονομαστεί κάθε πολιτική μας γιατί όλες απευθύνονται στον πολίτη, όπως οι προσλήψεις για πρώτη φορά στην εκπαίδευση, η ενίσχυση του ΕΣΥ, η στήριξη της τεχνικής κατάρτισης και οι επενδύσεις που έφεραν για πρώτη φορά την χώρα μετά από χρόνια στο επίπεδο των περισσότερων από 4 εκατομμύρια εργαζόμενων

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...