Μητσοτάκης-τριτολογία: Μπορεί να περάσουμε διαφορετικά Χριστούγεννα μόνο με τις οικογένειές μας

Μοιραστειτε το

Ο πρωθυπουργός, στην τριτολογία του, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας σημερινής συνεδρίασης στη Βουλή, παραδέχθηκε πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον κορωνοϊό και ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί μέτρα νωρίτερα.

Ο κ. Μητσοτάκης, στάθηκε στον εορτασμό της γιορτής του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός. Παράλληλα, δικαιολογησε την μη επίταξη κλινών τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα χρήματα εκείνη την περίοδο «ήταν αχρείαστα. Χρησιμοποιούμε κλίνες του ιδιωτικού τομέα, όταν είναι πραγματικά απαραίτητο, όπως είναι τώρα».

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα στην επισήμανση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το αν κάθε οικογένεια μπορεί να διαθέτει πάνω από ένα λάπτοπ ή υπολογιστή. Ωστόσο, επεσήμανε πως «έχουν διατεθεί πάνω από 40.000 λάπτοπ ήδη στα σχολεία», υπογραμμίζοντας ότι «κάθε παιδί πρέπει να έχει πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση».


HELLENIC PARLIAMENT TV

«Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να μπορέσουμε πριν ξανά ανοίξουμε τα σχολεία και δεν πιστεύω ότι θα ήταν και κατ΄ ανάγκη και χρήσιμο να αναλώσουμε όλα τα τεστ μας σε ένα μαζικό τεστ όλου του σχολικού πληθυσμού. Αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε όμως -και θα το κάνουμε- είναι να κάνουμε τη μεθεπόμενη εβδομάδα «έξυπνα», στοχευμένα τεστ, σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, έτσι ώστε να μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει οποιαδήποτε κυκλοφορία ιού σε αυτές τις ηλικίες που δεν θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε προγραμματίζουμε, δηλαδή στα τέλη Νοεμβρίου. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα δρομολογηθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η τηλεκπαίδευση να πάρει παράταση.

Ο κ.Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα και υπογράμμισε πως το ποσό θα καθοριστεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας». Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα κόμματα να υποδείξουν έναν συνομιλητή του υπουργείου Υγείας για την στρατηγική εμβολιασμού του πληθυσμού όταν αυτό διατεθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκλήρωσε την τριτολογία του, λέγοντας πως υα υπάρξουν αυξημένοι έλεγχοι στους χώρους εργασίς από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ κατέληξε: «Μπορεί να περάσουμε διαφορετικά Χριστούγεννα μόνο με τις οικογένειές μας. Δεν πρεπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος. Διότι, αν ξανά ανοίξουμε και βρεθούμε πάλι στις αρχές Ιανουαρίου στην ίδια κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα, θα έχουμε ουσιαστικά κάνει μια τρύπα στο νερό που είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι κανείς δεν επιθυμεί».

naftemporiki.gr

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...