Μητσοτάκης στο CNN: Εξωφρενικές οι καταγγελίες της Τουρκίας, αντιστρέφει την πραγματικότητα

Μοιραστειτε το

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί την Τουρκία να συμμορφωθεί με τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου και το Δίκαιο της Θάλασσας – Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στον διάλογο

Απάντηση έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος -από το βήμα του ΟΗΕ- επεδίωξε να προκαλέσει τις εντυπώσεις, κατηγορώντας την Ελλάδα για πνιγμούς βρεφών στο Αιγαίο παρουσιάζοντας μάλιστα και φωτογραφίες προς επίρρωσιν των ανυπόστατων ισχυρισμών του.

Ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, κάλεσε την Τουρκία να συμμορφωθεί με τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου και το Δίκαιο της Θάλασσας, ενώ έκανε λόγο και για «fake news» όσον αφορά στους τουρκικούς ισχυρισμούς για το μεταναστευτικό. Παράλληλα ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «εξωφρενικές» και «απαράδεκτες» τις τουρκικές καταγγελίες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε προχωρήσει στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων στη θάλασσα», για να προσθέσει με έμφαση ότι «μόνον σήμερα η Ελλάδα διέσωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους».

Υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο να κατηγορείται η Ελλάδα για παραβίαση δικαιωμάτων, ειδικά από μια χώρα που εργαλειοποιεί τους μετανάστες, θυμίζοντας μάλιστα και τα γεγονότα του Έβρου, τον Μάρτιο του 2020.

«Έχουμε μια υποχρέωση να φυλάξουμε τα σύνορα μας, αλλά όποτε χρειάστηκε, βοηθήσαμε», σημείωσε, κατηγορώντας την Τουρκία για «αντιστροφή της πραγματικότητας».

Δείτε το βίντεο

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε να υπάρξει συνεργασία με την Τουρκία στο προσφυγικό, «να καθίσουμε μαζί σε ένα τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε δει «ένα κρεσέντο στην τουρκική ρητορική κατά της Ελλάδας», το οποίο είναι «απαράδεκτο».

«Μια λύση υπάρχει, η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου», σημειώνοντας ότι μόνο σε αυτή τη βάση μπορούμε να μιλήσουμε με την Τουρκία.

Δείτε το βίντεο από την συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...