Μητσοτάκης στη Washington Post: Στα μέσα Δεκεμβρίου η κορύφωση της πανδημίας στην Ελλάδα

Μοιραστειτε το

Για τον κορονοϊό, την Τουρκία, το μεταναστευτικό, την οικονομία και τις σχέσεις με τις ΗΠΑ μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Washington Post

Στα μέσα Δεκεμβρίου εκτιμά η κυβέρνηση ότι πιθανότατα θα υπάρξει η κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Washington Post.

«Έχουμε μια έξαρση τώρα αλλά πιθανότατα θα δούμε την κορύφωση στα μέσα Δεκεμβρίου. Αν δείτε τις επιδόσεις μας από την αρχή της πανδημίας τα έχουμε καταφέρει καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κάτι που αποτέλεσε έκπληξη δεδομένου ότι είχαμε ένα σχετικά υποχρηματοδοτημένο σύστημα υγείας. Σήμερα το 90% των ανθρώπων στις ΜΕΘ είναι μη εμβολιασμένοι. Επικεντρωνόμαστε αρκετά στην Τρίτη δόση του εμβολίου. Την έχουμε κάνει υποχρεωτική για τους άνω των 60. Το ποσοστό των ενήλικων εμβολιασμένων είναι 73%. Θέλουμε να φτάσει στο 80%» λέει χαρακτηριστικά στην αμερικανική εφημερίδα ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι «πρέπει να συμφωνήσουμε στην αρχή ότι καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα να εργαλειοποιεί τους μετανάστες. Δεν θα αφήνουμε ανθρώπους να έρχονται στην Ελλάδα όπως θέλουν. Αυτό είναι το καθήκον μου απέναντι στους πολίτες και εκ μέρους της Ευρώπης γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Αν αφήσουμε ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών στην Ευρώπη θα έχουμε επανάληψη του 2015». Παράλληλα απευθυνόμενος στην Τουρκία τονίζει ότι «έχει την υποχρέωση να σταματά τις βάρκες από τα τουρκικά παράλια όσο είναι ακόμα στα χωρικά της ύδατα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την κατάσταση στην Τουρκία και το αν θεωρεί πιθανό να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας λόγω της οικονομικής κρίσης με τον ίδιο να απαντά ότι «δεν θα σχολιάσω τα εσωτερικά της Τουρκίας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η τουρκική λίρα βρίσκεται σε μεγάλη πίεση».

Μιλώντας γενικότερα για τη στάση της Τουρκίας ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει στην Washington Post ότι «αν συνεχίσει την επιθετική της συμπεριφορά θα υπάρξουν συνέπειες και κυρώσεις από την ΕΕ. Από την άλλη αν η Τουρκία σταματήσει την επιθετική της συμπεριφορά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο υπάρχει χώρος να κάτσουμε και να επιλύσουμε τις διαφορές μας».

Για την οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «ανακάμπτει με αξιοθαύμαστο ρυθμό. Περιμένω ότι η ανάπτυξη θα ξεπεράσει το 7% το 2021 και το 5% το 2022. Στόχος μου είναι να κάνω την Ελλάδα το success story της ευρωζώνης».

Στην ερώτηση, τέλος, για το πότε σχεδιάζει να βρεθεί για επίσκεψη στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντάει ότι «πιστεύω ότι θα μπορέσω να επισκεφθώ τις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο πρόεδρος Μπάιντεν αντιλαμβάνεται πολύ καλά τα δεδομένα της περιοχής μας. Είναι πολύ κοντά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σέρρες: Σάλος με ιερέα για τις προκλητικές πόζες σε φωτογραφίες που ανήρτησε στο Instagram

Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση της 23χρονης εγκύου Φωτεινής Μπακογιώργου – Την βρήκαν νεκρή

Καιρός – Αρναούτογλου: Έρχονται ισχυρές βροχές, σκόνη και «χειμωνιάτικες πινελιές» στην Ελλάδα

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...